Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, așteptată luni dimineață la Bistrița.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, așteptată luni dimineață la Bistrița.

Ea va inaugura alături de Radu Moldovan proiectului de investiții ,,Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în vederea amplasării unui CT și a unui RMN”.

 

Evenimentul este programat pentru luni, 26 noiembrie, la ora 10.00 chiar la Spitalul Județean de Urgență, aici urmând să fie prezenți Sorina Pintea, ministrul Sănătății,  Daniela Petruța Enache, directorul de cabinet Ministru Sănătății,  Oana Cătălina Grigore, directorul Direcției de  relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale,   Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Reamintim că:

Lucrările de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmărit reorganizarea spațiului, în vederea amplasării echipamentului de tomografie computerizată (CT) și echipamentului de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN).

Sursa de finanțare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul spitalului, a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, finanțare în valoare de: 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicală, reprezentând RMN-ul și CT-ul au fost asigurate de către Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului privind ,,Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar”.

În cadrul acestor lucrări, a fost relocată Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgențe Adulți. S-a creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultații, astfel încât pacienții, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. De asemenea, garderoba destinată bolnavilor a fost reamenajată și reamplasată pe circuitul de acces al pacienților în spital. În cadrul aceluiași obiectiv de investiții, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcționale (EKG și EEG).

Alte lucrări realizate: sistem de distribuție a fluidelor medicale; instalație de alarmare în caz de incendiu; sistem de climatizare și ventilație; sistem CATV; refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice; placarea pereților cu material cu efect permanent bactericid.

 

 

Categoria: EVENIMENT