Ministrul Petre Daea și reprezentanți ai Băncii Mondiale ajung zilele următoare în Bistrița-Năsăud

Ministrul Petre Daea și reprezentanți ai Băncii Mondiale ajung zilele  următoare  în Bistrița-Năsăud

Zona montană a județului Bistrița-Năsăud va fi locul de desfășurare a unor întâlniri de lucru organizate de filiala județeană a Forumului Montan din România și la care vor participa, în calitate de invitați speciali, reprezentanți ai Băncii Mondiale și ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Evenimentul se va desfășura în zilele de 2 și 3 august și, potrivit programului, va debuta joi, de la ora 14.00, cu o reuniune la Casa de Cultură din orașul Sângeorz-Băi. O jumătate de oră mai târziu se va vizita Cooperativa Agricolă din orașul-stațiune, cu centrul de prelucrare a laptelui și magazinele de desfacere a produselor alimentare. De la ora 16.00, în centrul atenției va fi centrul de colectare a lânei țurcane din Sângeorz-Băi, acolo unde vor fi purtate discuții cu unul dintre cei mai mari cumpărători de lână țurcană din Turcia. Seara, de la ora 18.00, Pensiunea „Decorale” din satul Cormaia va fi locul de desfășurare a unei conferințe în care se vor dezbate aspecte despre Legea Muntelui, dar și priorități de reformă și investiții pentru dezvoltarea regiunilor montane din România, întâlnire la care vor mai fi prezenți reprezentanți ai MADR, ai autorităților județene, primari din zona montană a judeţului Bistrița-Năsăud, membri ai Forumului Montan din România, precum și reprezentați ai asociaților și cooperativelor crescătorilor de animale din țară.
Pe 3 august, delegațiile invitate vor ajunge la Lunca Ilvei, nu înainte de a vizita impresionantul edificiu al Centrului Cultural „Dimitrie Gusti” din Șanț. În comuna Lunca Ilvei, de la ora 9.30, va fi pus în valoare sistemul de dezvoltare pe baza resurselor locale (pădurea și iarba), prin vizitarea fabricii de lapte „Eliezer”, a pepinierei de la Silhoasa, a fabricii de prelucrare a lemnului „Silvania Internațional”. După masa de prânz, delegația Băncii Mondiale și cea a MADR vor vizita satul Poiana Cătunenilor, loc unde prin tradiție locuitorii trăiesc peste un secol, și vor fi făcute propuneri pentru reabilitarea acestui sat.

Categoria: EVENIMENT