MINISTRUL GABRIEL PETREA: LEGEA 62 A DIALOGULUI SOCIAL VA FI MODIFICATĂ

MINISTRUL GABRIEL PETREA: LEGEA 62 A DIALOGULUI SOCIAL VA FI MODIFICATĂ

Prezent astăzi la Bistrița pentru a participa la un dublu eveniment, unul administrativ și un altul politic, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social,Gabriel Petrea  a confirmat faptul că  se lucrează la o serie de modificări tehnice din Legea 62/2011 a dialogului social, dar şi la modificarea HG 1260/2011 privind sectoarele de activitate, asta pentru a crea un cadru legislativ favorabil dialogului dintre cei doi parteneri sociali, sindicate şi patronate. „În curând va fi pusă în dezbatere publică modificarea Legii 62 a dialogului social. Vream să creăm cadrul astfel încât contractele colective de muncă la nivel de sector să poată fi încheiate. Practic, vrem ca să ajutăm partea sindicală şi partea patronală să-şi ia reprezentativitatea la nivel de sector, să se pună la aceeaşi masă şi să negocieze contractele colective de muncă la nivel de sector. E nevoie de câteva modificări tehnice care au fost sesizate în Legea 62”, a declarat Gabriel Petrea.

Potrivit ministrului Petrea, acele sectoare de activitate foarte extinse au fost împărţite pe sectoare mai mici, specifice, pe domenii de activitate în funcţie de codurile CAEN, iar după ce vor fi integrate toate propunerile actorilor sociali, va fi adoptată acea hotărâre de modificare a HG 1260/2011.

Ministrul Gabriel Petrea și secretarul de stat Adrian Rîndunică din Ministerul MUncii și Justiției Sociale, au participat astăzi la ședința Comisiei de Dialog Social de la Instituţia Prefectului, mâine fiind invitați să ia parte la Școala de vară a TSD care este organizată la Prundul Bîrgăului.

 

Categoria: Administratie