Ministrul de Interne, Raed Arafat şi şeful IGSU, aşteptaţi sâmbătă la Lechinţa

Ministrul de Interne, Raed Arafat şi şeful IGSU, aşteptaţi sâmbătă la Lechinţa


Noul centru SMURD din Lechinţa  a fost finalizat, urmând deservească întreaga zonă de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud.  Investiţia în valoare de 1 milion de lei a fost susţinută de primăria din localitate dar şi de consiliul judeţean. În centru vor lucra 30 de persoane, activitatea fiind programată să înceapă la începutul lunii martie.Potrivit primarului Romeo FLORIAN, la inaugurare vor fi prezente nume importante din Ministerul de Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. E vorba de ministrul de Interne, Carmen Dan, Raed Arafat dar şi şeful IGSU, Daniel Marian Dragne.

Viitorul centru SMURD este amplasat chiar în central comunei Lechinţa,mai précis în spatele noii primării . Aici vor lucra 30 de persoane, centrul urmând să fie dotat cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.

Centrul SMURD va acoperi întreaga zonă de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud, maşinile de intervenţie trebuind să intervină în comunele Matei, Sînmihai,Miceşti şi Silivaşu de Câmpie dar şi în Urmeniş.

În prezent există cinci modulele SMURD, distribuite în punctele de lucru din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi și Prundu Bârgăului, au în componență echipaje de prim ajutor de tip B2, încadrate cu pompieri paramedici și sunt pregătite să intervină (şi implicit să acorde prim ajutor) în cele mai diverse condiţii, inclusiv cele care prin instabilitatea mediului (prăbuşiri de clădiri, alunecări de teren, spaţii cu scurgeri de gaze, accidente forestiere etc.) ar putea pune în pericol integritatea unui echipaj medical de intervenţie obişnuit, nepregătit şi neechipat pentru astfel de situaţii.

 

Categoria: EVENIMENT