Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile pentru achiziția unui Computer Tomograf și a unui RMN pentru SJU Bistrița

Ministerul  Sănătăţii a demarat procedurile  pentru achiziția unui Computer Tomograf și a unui RMN pentru SJU Bistrița

Prezent astăzi la Bistriţa, ministrul Sănătăţii prof. dr. Florian Bodog, a vizitat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean,  Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ  şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany  amplasamentul de pe str. Alba Iulia pentru viitorul Centrul de Radioterapie. Potrivit celor spuse de Radu Moldovan, Bodog a confirmat că ministerul Sănătăţii a demarat procedurile pentru achiziția unui Computer Tomograf și a unui RMN pentru SJU Bistrița sunt în derulare, în timp ce achiziția pentru sistemul PAX (transmiterea computerizată a datelor radiologice către alte centre universitare oriunde în lume) a fost finalizată.

Radu Moldovan: „ Am analizat împreună cu Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany și Prefectul Județului, Ovidiu Frenț, modificările structurale de la parterul spitalului, unde vor fi integrate aceste aparate, precum și spațiul în care vom dezvolta actuala Unitate de Primire Urgențe de la o suprafață de 300 mp la peste 1.000 mp. Este vorba despre un proiect integrat care pe lângă aceste dotări și extinderi va cuprinde și un lift de mare viteză și un Heliport, extrem de util pentru transportarea pacienților aflați în stare gravă. Pentru acest proiect avem deja pregătite toate documentațiile și studiile în vederea finanțării prin fonduri europene nerambursabile”, a spus Radu Moldovan.

 

El a mai arătat că un alt obiectiv al parteneriatului dintre Consiliului Județean, primăria Municipiului Bistrița și Ministerul Sănătății, construcția Centrului de Radioterapie Bistrița se află în progres: „  Aici studiul de fezabilitate este gata, managementul SJU Bistrița se ocupă de avize și acorduri, iar până în 15 octombrie va fi demarată licitația, cu speranța că până în primăvară se va cunoaște constructorul pentru a putea începe lucrările. Sunt câteva dintre prioritățile noastre pe termen mediu și scurt, pentru care mă voi lupta cu toate forțele ca ele să devină realitate și să dea o șansă la viață în plus oamenilor bolnavi din județul nostru!”, a conchis preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

 

Categoria: EVENIMENT