Miliţian şi şef de post, asta n-are nici un rost

Miliţian şi şef de post, asta n-are nici un rost

Când Dumnezeu ajunge pe Pământ se duce de colo până colo şi ia minţile unora şi altora. Am spune că se distrează, aşa cum se distrau zeii din Olimp pe seama bieţilor muritori, dar mai ales pe seama ălora care se cred zei, Dumnezei.

Cât de miliţian trebuie să te naşti, să ajungi şef la Poliţia BN şi , după ce IPJ iese cum iese din Watergate-ul cu epoleţi, după ce la şefia IPJ BN trece şi un fost şef mare de la 2 şi 15, măi, vii tu, adică tu şi te fofilezi în spatele limbajului de miliţie, şi refuzi să vorbeşti cu presa.

Păi, ce-o vrut măi bărbate să îţi facă ziarista, să te întrebe de una, de alta, un interviu, unul în care să vorbeşti despre ce faci tu acolo, tu pe care noi te plătim să îţi faci treaba… E ceva de ascuns, vreo şmecherie ceva, vreun bussines, că numai aşa se poate explica cât de ocupată îţi este agenda. Aaaa, ai şi agendă? Ce scrie pe acolo?

Ce-or avea toţi ăştia? Cum se văd şefi, cum le ia Zeus minţile. Eu zic că la IPJ BN, în sediul ăla ar trebui adus un sobor de preoţi, poate chiar un preot specializat în exorcizări, în alungarea demonilor, a tot felul de demoni…

Când Dumnezeu ajunge pe Pământ se duce de colo până colo şi ia minţile unora şi altora. Cred că are program special dedicat ălora ce ajung şefi şi pe urmă cred că instituţia e moşia lor, partidul lor, ţara lor, deşi, deşi cred că e foarte trist să îţi ia Dumnezeu mintea, că, pe urmă, mai devreme sau mai târziu, urmează căderea, momentul când demonul te distruge pentru că nu îi mai foloseşti la nimic.

Fii amabil, domnule şef de Poliţie… ce e aşa de greu

PS : Şi, acum, să scriu de PNL şi regii blestemaţi de acolo? Miercuri seara: Regii blestemaţi , partea I. Maurice Druon ştie de ce…

Categoria: EVENIMENT