MIHAI DARABAN (CCI): Acuzele la adresa multinaţionalelor, deplasate

MIHAI DARABAN (CCI): Acuzele la adresa multinaţionalelor, deplasate

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a României, Mihai Daraban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că acuzele din sfera politică legate de o eventuală implicare a unor multinaționale în protestele ce au avut loc în această lună în țară au fost „deplasate”.

„Mi s-au părut deplasate. Au fost niște discuții, mai ales la nivel de camere de comerț străine în România, dar am considerat că nu este momentul și cazul să interferăm și noi. Ceea ce este un lucru clar, în străinătate imaginea României nu este deloc așa cum ne-am dori-o după evenimentele care au avut loc”, a spus Daraban.

Președintele CCI a ținut să sublinieze aportul adus de multinaționale în economia autohtonă, dând ca exemplu situația primilor o sută de exportatori, dintre care doar trei sunt firme românești, dar care produc în total aproape jumătate din volumul exporturilor.

„Trebuie să fim realiști și să recunoaștem și rolul societăților străine în România. Dacă nu îl recunoaștem și dacă vreodată ne gândim că vine o vrăjitoare și ne ia capitalul străin din România, vă pot spune că punem cheile în cui și plecăm. Uitați-vă la structura exportului în România și o să vedeți niște cifre care vorbesc de la sine, pentru că am văzut în această campanie electorală și după niște atacuri oarecum ciudate asupra capitalului străin, pe care, sincer, nu mi le doresc. Îmi doresc să existe o legislație, și legea aceasta a prevenției, care se zice că va apărea, probabil ar fi primul pas să protejezi capitalul autohton”, a adăugat Daraban.

mai multe pe: agerpres.ro

Categoria: ECONOMIE-FINANŢE