Miceştii de Câmpie între incapacitatea de plată şi 350 de mii de lei venituri pe 2017

Miceştii de Câmpie între incapacitatea de plată şi 350 de mii de lei venituri pe 2017


Comuna Miceştii de Câmpie se confruntă la această oră cu probleme grele din punct de vedere financiar. Rămasă cu o datorie la bugetul de stat de peste 1,4 milioane de lei, primăria Miceşti a reuşit în acest an să plătească jumătate din sumă. Pentru cealaltă jumătate, primarul Ioan Becan aşteaptă bunăvoinţa Guvernului care va storna cealaltă jumătate. Altfel, spune Becan, primăria din Miceştii de Câmpie va intra în incapacitate de plătă.

INCAPACITATE DE PLATĂ

Cu o populaţie de peste o mie de persoane, comuna Miceştii de Câmpie se confruntă la această oră cu probleme financiare dintre cele mai serioase şi greu rezolvabile. Ioan Becan, liberalul care a câştigat fotoliul de primar în iunie 2016 în faţa lui Dumitru Bendean de la ALDE, spune că primăria a rămas cu o datorie de peste 1,4 milioane de lei, din care a plătit peste 650 de mii de lei.

Despre cealaltă jumătate de sumă, Ioan Becan spune că există promisiuni ferme de la Guvernul Grindeanu că datoria va fi stornată.

PROMISIUNI

“ Nu suntem într-o situaţie fericită. Banii sunt puţini, aproape deloc, iar datoriile rămase din cele 1,4 milioane de lei, încă uriaşe. Avem promisiuni că vom scăpa de ele. Luând-o de la zero, sper şi cred că ne vom descurca mai bine”, ne-a spus Becan.

BUGET MIC, MIC, MIC: Un buget despre care nu poţi să  spui nimic

În ceea ce priveşte bugetul comunei pe anul în curs, 2017, acesta este de 350 de mii de lei la capitolul venituri proprii, iar cheltuielile de funcţionare se ridică la 420 de mii de lei. Becan mai spune că dacă datoria nu va fi stornată, atunci primăria din Miceştii de Câmpie va intra în incapacitate de plată.

Ce vrea să facă Ioan Becan în 2017?

Marile speranţe lui lui Ioan Becan sunt cele cinci proiecte depuse pe PNDL: canalizare cu staţie de epurare şi două staţii de pompare, asfaltare drumuri interioare, uliţe, asfaltare drumuri agricole, iluminat stradal.

Becan mai spune că asfaltarea drumului judeţean carer leagă Visuia de Silivaşu de Câmpie, adică de DN 16, poate fi încă un imblod pentru dezvoltarea unor mici afaceri ale unor tineri.

 

 

Categoria: Administratie