METEO EŞEC: Administratorul pârtiei Cocoş a oprit telescaunul. El va fi repornit când timpul şi zăpada o vor permite

METEO EŞEC: Administratorul pârtiei Cocoş a oprit telescaunul. El va fi repornit când timpul şi zăpada o vor permite

Topirea zăpezii de pe pârtia de schi deschisă oficial vineri dimineaţă a obligat administratorul firmei SC Euroalpin Bistriţa SRL, din Bistriţa, care îl are ca asociat pe Dumitru Tănase, să oprească telescanunul. Faptul a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al primăriei Bistriţa, MIhai Ruşti dar şi de numeroasele postări de pe reţelele de socializare.

Telescaunul s-a  oprit la ora amiezii. Da, aşa este: Vina aparţine temperaturilor ridicate. Instalaţia va devein funcţională de îndată ce vremea o va permite”, ne-a spus Mihai Ruşti.

Altfel, toţi cei care doresc să schieze o pot face ca şi până acum, adică urcând pe jos până pe vârful dealului.

Reamintim faptul că serviciile de operare şi exploatare a instalațiilor aferente pârtiei de schi din Wonderland au fost atribuite către SC Euroalpin SRL Bistriţa, subcontractant fiind SC Comelf SA Bistrița care a fost dealtfel şi singurul ofertant. Firma Euroalpin SRL Bistriţa a fost înfiinţată în luna octombrie a anului 2016 are domeniul principal de activitate „Alte transporturi terestre de călători”. Contractul se întinde până în data de 31 martie 2017. Firma care a depus ofertă – SC Euroalpin Bistriţa SRL – îi aparţine lui Dumitru Tănase, deţinătorul Eurocompozite SRL, dar şi al SC Rompoliproces SRL, care are ca obiect de activitate Intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane. Totodată, Dumitru Tănase este concesionarul terenului pe care funcţionează aerodromul amplasat taman la poalele pârtiei de schi de pe Dealul Cocoşului. Acelaşi om de afaceri se numără printre beneficiarii unui Plan Urbanistic Zonal – PUZ „Construire cartier case de locuit în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pe malul stâng al râului Bistriţa” – aprobat de Consiliul Local Bistriţa în iunie 2013.

 

Categoria: EVENIMENT