Mesajul ministrului Apelor si Pădurilor, Ioan Deneș, cu ocazia Anului Nou

Mesajul ministrului Apelor si Pădurilor, Ioan Deneș, cu ocazia Anului Nou

Dragi români,

Anul pe care tocmai ne pregătim să-l încheiem, 2018, a fost un an de referință în istoria noastră, acesta fiind anul în care am aniversat Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Dar această sărbătoare a neamului românesc nu se oprește aici, ci va continua și în 2019, un alt an care va rămâne marcat cu tușe groase în istoria noastră. Mă refer aici la faptul că, de la 1 ianuarie, România va prelua pentru șase luni Președinția Consiliului Uniunii Europene. În acest moment, la cumpăna dintre doi ani esențiali pentru români, avem prilejul să medităm asupra împlinirilor și nerealizărilor noastre, și totodată, să ne punem dorințe, plini de speranță că acestea vor deveni realitate.

2018 a fost un an plin de provocări. Nu mi-am propus să fac, aici, un bilanț al primului meu an de mandat, dar vreau să subliniez faptul că am traversat o perioadă în care am avut de trecut multe încercări. Unele din ele au fost provocate de natura dezlănțuită, altele de natura umană, dar consider că am reușit să le trecem cu bine, însă nimic nu ar fi fost posibil fără munca în echipă și profesionalismul tuturor factorilor implicați, fără sprijinul autorităților centrale și locale, fără implicarea cetățenilor.

De aceea, la trecerea dintre ani, vreau să le mulțumesc pentru implicare specialiștilor de înalt nivel care activează în toate direcțiile Ministerului Apelor și Pădurilor, managementului și angajaților Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva și celor ai Administrației Naționale ”Apele Române”, președinților de consilii județene, prefecților, primarilor, structurilor Ministerului de Interne și simplilor cetățeni.

Totodată, țin să le mulțumesc pentru sprijinul nemijlocit pe care mi l-au acordat doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, colegilor din Guvernul României și din Parlamentul României.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc și instituțiilor mass-media, atât pentru faptul că au semnalat unele probleme apărute în domeniile pe care le coordoneaz, cât și pentru modul în care au reflectat activitatea ministerului, de cele mai multe ori cu obiectivitate.

Vreau să subliniez faptul că mulțumirile pe care le adresez la cumpăna dintre ani nu sunt vorbe goale, ci cred din adâncul sufletului că fără ajutorul celor menționați anterior multe dintre țelurile noastre ar fi rămas doar schițe pe hârtie și nu obiective finalizate, recepționate, care astăzi își îndeplinesc rolul pentru care au fost construite, spre folosul românilor.

Vreau să vă asigur că și anul viitor îmi propun aceleași obiective, ca în 2018: să acționez, pe domeniile mele de competență, numai pentru binele și siguranța proprietății private și de stat, a societății românești în ansamblu.

Pentru Noul An, vă urez tuturor multă sănătate, fericire și succes pe plan personal și profesional, să petreceți clipe de neuitat alături de cei dragi, iar momentele de restriște să le depășim cu iubire, înțelegere, cooperare și inteligență!

„La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Categoria: EVENIMENT