Memorialul „Ioan Coroban” la handbal mixt are loc între 10 și 11 ianuarie

Memorialul „Ioan Coroban” la handbal mixt are loc între 10 și 11 ianuarie

Ediția a 9-a a întrecerii de handbal mixt, Memorialul „Ioan Coroban”, va avea loc în 10 si 11 martie la Sala Polivalentă.

În competiţie vor fi echipe din Cluj-Napoca, Crasna, Baia Mare, Rodna și Bistrița. Festivitatea de premiere va avea loc in 11 martie, începând cu ora 14.00.

Memorialul „Ioan Coroban” la handbal mixt se organizează în memoria fostului handbalist de performanţă, arbitru şi preşedinte al Colegiului Judeţean de Arbitri BN. Competiția este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Comisia Judeţeană a Arbitrilor de Handbal Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Judeţeană de Handbal Bistrița-Năsăud.

Ioan Coroban (25 octombrie 1967 – 19 decembrie 2007) a practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistriţa, p#nă la terminarea junioratului. S-a îndreptat apoi spre cariera de arbitru, devenind în scurt timp foarte apreciat. A condus meciuri oficiale de la junior până la seniori – Liga naţională, totalizând aproape 500 de partide.

A înfiinţat împreună cu colegii o echipa de old–boys. În anul 2006 a contribuit la înfiinţarea clubului ”Handsport”.  Un an mai târziu, în 19 decembrie a trecut poarta veşniciei, la doar 40 de ani. În 2017, se împlinesc 10 ani de la decesul său. O perioadă de timp, Liceul cu Program Sportiv și Handsport au cinstit memoria lui Ioan Coroban organizand competiția la nivel de juniori. Întrecerea a fost preluată de Comisia Judeţeana a Arbitrilor de Handbal din Bistriţa – Năsăud, structura pe care acesta a condus-o timp de mai mulţi ani.

 

Categoria: Sport