MECIURI ÎN CLOCAL PE TEMA CENTURII BISTRIŢA. PREFECTUL ŢINTEAN, PREZENT LA ŞEDINŢĂ

MECIURI ÎN CLOCAL PE TEMA CENTURII BISTRIŢA. PREFECTUL ŢINTEAN, PREZENT LA ŞEDINŢĂ

Convocată la jumătatea lunii august, adică în după-amiaza zilei de 13 august, şedinţa de CL este, din  nou, teatrul unor meciuri politice între liberali şi pesedişti.

Două subiecte au deschis şedinţa la capitolul interpelări – şoseaua de centură din zona industrială dqar şi marele târg al Bistriţei.

Contextual, liberalul Gheorghe Tuţă s-a plâns prefectului Ţintean, prezent la şedinţă, de faptul că Executivul primăriei Bistriţa refuză să ia în administraţie aşa-zisa centură ocolitoare din zona industrială, reparată de curând. Tuţă a cerut Instituţiei Prefectului să facă tot ceea ce este legal posibil pentru a trece acest drum în proprietatea municipalităţii pentru a finaliza reabilitarea totală a acestui drum.

Răspunsul primarului Creţu a venit imediat: conform unei Hotărâri de Guvern, OUG 43, acest fel de drumuri se trec în administrarea UAT-ului pe raza căruia se găseşte în momentul validării OUG-ului respective.

În ceea ce priveşte interpelarea pe tema zilelelor Bistriţei, transformate în marele târg al Bistriţei, Tuţă a cerut primarului Creţu să renunţe la a mai organiza ceva ce nu are legătură cu zilele Bistriţei, eveniment pe care mai multe HCL-uri au stabilit că se vor desfăşura la jumătatea lunii iulie.

Replica lui Creţu a fost pe măsură: istorie e în continuă mişcare şi că marele târg al Bistriţei reprezintă un eveniment similarcu zilele Bistriţei.

Categoria: Administratie