MDRAP: Vicepremierul Daniel Suciu s-a întâlnit cu Gică Popescu. Cei doi au discutat despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale

MDRAP: Vicepremierul Daniel Suciu s-a întâlnit cu Gică Popescu. Cei doi au discutat despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale

Vicepremierul Daniel Suciu s-a întâlnit la sediul MDRAP cu Gică Popescu, consilier onorific al premierului, pentru a discuta despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO2020). „Este extrem de important să urmărim termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, atât pentru a ne respecta angajamentele asumate faţă de UEFA, cât şi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor orașe europene”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu. Precizăm faptul că pentru construirea a două din cele 4 stadioane, au început, deja,  demolările stadionului Rapid, dar și cel al Stelei București.

Data estimată de oficialitățile române pentru finalizarea stadioanelor Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf, în vederea EURO 2020, a fost 30 martie 2020. Pe aceste arene nu se vor juca meciuri la EURO 2020, ele fiind destinate exclusiv antrenamentelor naţionalelor care vor juca la Bucureşti.

Conform datei estimate de autorităţile române, care şi-au asumat acest proiect, cele patru stadioane ar trebui să fie gata pe 30 martie 2020.

Doar că, până acum, abia s-au finalizat lucrările de demolare de la stadionul Steaua, iar la stadionul Giulești abia ieri a început dezmembrarea scaunelor de la peluze și de la tribuna I.

La Dinamo, situația este și mai complicată: lucrările nici nu au început. Din cauza problemelor legale, noul stadion nu va fi construit pe locul actualei arene, inaugurată în 1951, ci pe locul fostului velodrom, care va fi demolat. Momentan, însă, se așteaptă aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru demararea lucrărilor.

Stadionul Steaua

Capacitatea stadionului, conform HG 85/2018, va fi de 30.500 de spectatori.

A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicarii anuntului de participare nr. 183812/23.03.2018, în data de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse.

In data de 18.07.2018 a fost incheiat contractul cu asocierea declarata castigatoare. Valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote și taxe.

Au fost finalizate lucrarile de demolare a fostei arene sportive. De asemenea, au fost intocmite si depuse la institutiile emitente, documentatiile necesare obtinerii autorizatiei de construire precum si a avizelor si acordurilor necesare emiterii acesteia. Ultimele dintre aceste avize, respectiv avizul ISU si cel de protectie civila, au fost emise in data de 7 ianuarie 2019.

Se estimeaza ca pana la sfasitul lunii ianuarie se va obtine autorizatia de construire. Astfel, se apreciază ca la inceputul lunii februarie va putea incepe executia lucrarilor de construire, in conditii specifice sezonului rece.

Stadionul Rapid

Capacitatea stadionului, conform HG 208/2018, va fi de 14.000 de spectatori.

A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG nr. 208/2018.

In urma publicarii anuntului de de participare CN1000299/09.05.2018 pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru Stadionul Giulesti, in data de 01.11.2018 a fost incheiat contractul cu asocierea declarata castigatoare. Valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe.

A fost demarata etapa de intocmire a documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei de construire de la Primaria Sector 6.

Lucrarile de desfiintare partiala a constructiilor existente pe amplasament sunt estimate a inceape la mijlocul lunii februarie. In paralel cu executia lucrarilor de desfiintare, se va desfasura activitatea de obtinere a tuturor avizelor necesare emiterii autorizatiei de construire si de obtinere a acesteia, astfel incat lucrarile de construire sa poata fi demarate imediat ce sunt finalizate cele de desfiintare.

Stadionul Arcul de Triumf

Capacitatea stadionului, conform HG 85/2018, va fi de 8.100 de spectatori.

A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anuntului de participare nr. 183811/23.03.2018, în data de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse.

In data de 25.07.2018 a fost semnat contractul cu asocierea declarata castigatoare. Valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote și taxe.

Se afla in derulare procedura de obtinere a avizelor si autorizației de construire. In paralel MTS si FRR desfasoara activitati de eliberare a amplasamentului (desfiintarea constructiilor existente si de deviere a unei conducte de apa care traversează amaplasamentul).

Se estimeaza ca lucrarile de construire vor demara la inceputul lunii martie.

Stadionul Dinamo

Conform temei de proiectare transmisa de beneficiar, capacitatea noului stadion va fi de 18.000 de locuri.

A fost demarata procedura de achizitie publica pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate, care a avut deschiderea ofertelor pe data de 11.05.2018.

La data de 18.07.2018 a fost semnat contractul privind intocmirea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate la obiectivului de investitii “Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti”. Valoarea contractului pentru realizarea studiilor este de 310.500 lei fără TVA.

S-a elaborat studiul de prefezabilitate. Se asteapta aprobarea PUZ –ului contractat de catre CS DINAMO pentru a putea aviza, la nivelul CTE CNI, CTE MDRAP si MF, studiul de prefezabilitate.

 

România va găzdui patru partide la EURO 2020, trei din faza grupelor si una din optimi.

 

Categoria: EVENIMENT