miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Marius Negrea trece de la afacerile imobiliare la cele industriale. El a dat 550.000 de euro pe ruinele fostului ARIO

  Must Read

  Un bărbat de 47 de ani a murit astăzi strivit de cabina unui TIR. El se afla în izolare dar acest lucru a fost...

  Conform primelor verificări, efectuate la fața locului de către polițiștii Secției 7...

  90% din angajații instituțiilor culturale aflate în subordinea Consiliului Județean vor fi trimiși în șomaj tehnic

  Este un alt anunț făcut astăzi de Radu Moldovan: ” În urma discuțiilor cu toți colegii...

  Toți banii alocați la nivel județean și municipal pentru evenimentele culturale și sportive vor fi direcționați spre sistemul de sănătate. Vezi ce spun Radu...

  Toți banii alocați la nivel județean și municipal pentru evenimentele culturale și sportive vor fi direcționați spre sistemul...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Afacerile imobiliare au prins foarte repede și la Bistrița, iar construcția de blocuri în zone mai mult sau mai puțin ”doritoare” de-a găzdui asemenea gen de imobile a devenit deja o modă. Concret, după blocul apărut pe Crinilor chiar la câțiva pași de cel mai vechi cimitir românesc din Bistrița, patronii firmei Metropolis doresc să investească într-un complex arhitectonic de lux și care ar urma să fie amplasat în apropierea de malul râului Bistrița, cu panoramă spre pădurea Codrișor.

  Deşi, în cazul complexului arhitectonic dorit de patronii de la Metropolis, încă nu există o autorizaţie de construcţie, blocul pe care omul de afaceri Marius Negrea, cu şase etaje, beneficiază de autorizaţia de construcţie, imobilul de pe strada Lucian Blaga crescând în cinci  luni, cât altele într-un an, deşi, a fost suspendată autorizaţia de construcţie emisă de primăria Bistriţa cu numărul 343 din 18 aprilie 2017, find vorba de o acţiune în instanţă a unui vecin care locuieşte în blocul din spatele viitorului bloc cu şase etaje, imobil care, efectiv, „confiscă” aerul şi soarele celor aflaţi în spatele construcţiei.

   

  Expansiunea continuă!


  Cel puţin asta spune
   bistritabusiness.ro, publicaţia susţinând faptul că ruinele fostei intreprinderi ARIO din zona industrială secundară, respectiv Strada Industriilor, au fost achiziționate de întreprinzătorul Marius Negrea la prețul de aproximativ 550.00 de euro, preț aflat la jumătatea celui cerut inițial de cei care se ocupă de insolvența fostei intreprinderi, respectiv casa de insolvență Insolvis.

   

  Achiziția constă într-un imobil aflat în paragină și degradare continuă, structurat pe două niveluri, fiind vorba de o hala imensă de peste 12.000 de metri pătrați, la care se adaugă și o curte generoasă de 400 metri pătrați. Conform sursei citate, investitorul nu dorește păstrarea acelor ruine, casa de insolveță fiind în măsură să beneficieze de structura clădirii respective, în sensul scoaterii la vânzare a fierului rezultat după demolarea structurii respective. La această oră, spațiul respectiv nu este folosit și a devenit un focar de infecție.  Parcarea din zona respectivă este folosită momentan de persoane care lucrează în zonă, iar sporadic este locul preferat de circurile ambulante care mai trec prin Bistrița.

   

  Marius Negrea deține în acest moment două firme în domeniul imobiliar, Consult Imobil SRL și Tenc Mar Trust SRL, ambele din Bistrița, scrie stiridebistrita.ro . În cea de-a doua firmă, Negrea este asociat cu Răzvan Corovca, acesta din urmă fiind administrator al unei alte firme de care se leagă în mod direct numele lui Negrea, NVM Real Estate SRL, firmă care acționează tot în domeniul construcțiilor. Numele lui Negrea nu apare în acționariat, deși inițialele NVM provind de la numele acestuia (Negrea Viorel Marius), firmă sub patronajul căreia s-a ridicat celebrul bloc de pe Crinilor, cunoscut ca „blocul lui Negrea”.

   

  Un alt asociat în firma NVM Real Estate este Biscovan Elena, nume care mai „atrage” și alte firme. Bontempo SRL este specializată în repararea echipamentelor electrice, Ten Co Trust SRL – care are la capitolul acționariat tot pe Biscovan & Corovca – o altă firmă din domeniul construcțiilor, Tenc Zen Trust SRL, cu acționar unic Biscovan Elena – de asemenea, firmă specializată în construcții, precum și Corona SRL – firmă aparținând lui Corovca și care are ca domeniu de activitate „Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”.

   

  Dintre toate aceste firme din împăienjenișul lui Negrea, Consult Imobil (foto) are cea mai mare cifră de afaceri (aproximativ 1.250.000 de euro la nivelul anului 2017), profit puțin peste 100.00 de euro, dar și cele mai mari datorii (circa 700.000 de euro). NVM Real Estate funcționează numai din 2016 și a „reușit” să acumuleze datorii de peste 120.000 de euro la un nivel de nici 32.000 de euro cifră de afaceri și un profit sub 2.000 de euro. Restul firmelor au cifre modeste, cu excepția Tenc Zen Trust SRL care în primul an de funcționare, 2017, a acumulat datorii de peste 27.000 euro la o cifră de afaceri de nici 600 de euro și cu un profit net de 166 de lei.

   

  În acest moment, Negrea „lucrează” pe trei fronturi, unul deschis pe Calea Moldovei cu Lucian Blaga (foto), acolo unde dezvoltatorul a decis să-și demoleze o parte din construcție, care ar fi obturat vederea unor locatari dintr-un imobil din spatele clădirii deja ridicate, unul ce va începe în zona mall-ului de lângă Selgros, precum și proiectul din zona Ario-Dedeman.

  foto: stiridebistrita.ro

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un bărbat de 47 de ani a murit astăzi strivit de cabina unui TIR. El se afla în izolare dar acest lucru a fost...

  Conform primelor verificări, efectuate la fața locului de către polițiștii Secției 7...

  90% din angajații instituțiilor culturale aflate în subordinea Consiliului Județean vor fi trimiși în șomaj tehnic

  Este un alt anunț făcut astăzi de Radu Moldovan: ” În urma discuțiilor cu toți colegii care managerează aceste instituții, la...

  Toți banii alocați la nivel județean și municipal pentru evenimentele culturale și sportive vor fi direcționați spre sistemul de sănătate. Vezi ce spun Radu...

  Toți banii alocați la nivel județean și municipal pentru evenimentele culturale și sportive vor fi direcționați spre sistemul de sănătate. Vezi ce spun...

  Deputatul Cristina Iurișniți îi cere prefectului Dolha să facă publică situația îmbolnăvirilor cu noul virus

  Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a solicitat în scris Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, prefectului Stelian Dolha, să facă publice statisticile la...

  Încă 6 decese din cauza COVID-19 confirmate la Suceava. Numărul total a ajuns la 78 în România.

   Grupul de Comunicare Strategică anunţă încă şase decese ale unor persoane cu coronavirus la Spitalul Judeţean din Suceava.
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -