Marea Sărbătoare a comunei Telciu: Multă distracție și voie bună

Marea Sărbătoare a comunei Telciu: Multă distracție și voie bună


Pe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, locuitorii Telciului s-au adunat, în ultimul sfârșit de săptămână, să serbeze zilele comunei, împreună cu invitaţii lor. Au fost două zile de bună dispoziţie şi relaxare, prilejuite de cea de-a douăsprezecea ediție a sărbătorilor celei mai mari comune de pe Valea Sălăuţei.

Organizate de Primărie şi Consiliul Local, evenimentele cultural-artistice au debutat sâmbătă seara, cu un concert de muzică dedicat în principal tineretului. Pe scena amenajată în faţa sălii de sport, în recital s-au aflat se vor afla Nicoleta Nucă, formația Talisman, Cristina Vlașin, Elvis Romano și Nicole Cherry, în prezentarea lui MC Tzucu.

Sărbătoarea „Zilelor comunei Telciu” s-a încheiat duminică, în cadrul unui spectacol de înaltă ţinută, în care a fost promovat folclorul. Din cele văzute, putem spune că numeroasa asistenţă a avut parte de un adevărat răsfăţ.
După recitalul renumitei fanfare din localitate, evenimentul a debutat cu o manifestare de suflet: emoţionate, perechile din Bichigiu și Telciu care au împlinit 50 de ani de căsnicie au urcat pe scenă, pentru ceremonia de premiere cu ocazia acestei frumoase aniversări. Cel care i-a întâmpinat și le-a risipit primele emoţii a fost primarul comunei, inginerul Sever Mureșan. În cuvântul adresat celor prezenţi, edilul a amintit că la Telciu de câţiva ani sunt premiate cuplurile care împlinesc o jumătate de veac de căsnicie. ”Din partea mea, a Primăriei și a Consiliului Local, vă mulţumim că existaţi și că sunteţi adevărate modele pentru copiii de astăzi. Să vă dea Dumnezeu sănătate și viaţă lungă și să ne vedem și peste mulţi ani de acum înainte”, le-a transmis Sever Mureșan. Pe de altă parte, prezenți la sărbătoarea Telciului, vicepreședinții Consiliului Judeţean, Vasile Puica și Ioan Țintean au ținut să-i salute cu bucurie pe cei din frumoasa comună din Țara Năsăudului.

Un moment distinct în cadrul manifestării a fost decernarea titlului de „Cetăţean de Onoare”, pentru patru fii ai comunei Telciu, și anume: profesoara Rodica Fercana Moldovan – scriitor; inginerulValeri Toderici – scriitor; Cristi Ganea – internaționalul ce evoluează la Athtletic Bilbao; colonelul (r) Vasile Ştefãnuţ – fost comandant al unități de tancuri. Totodată, primarul Sever Mureșan a fost laureat cu o diplomă și o medalie de către Asociația Culturală ”Răzeși” din Italia, prin reprezentantul Virgil Asoltanei.

Apoi, spectacolul folcloric, prezentat de Florina Maria Homei, a scos în evidenţă frumuseţea cântului și a jocului popular. Recitaluri mult apreciate au produs ansamblurile folclorice ”Sălăuța”din Telciu, ”Moineşteanca” din Moineşti şi ”Spice Mureșene” din Târgu Mureș. De asemenea, intercalat, au încântat publicul soliștii Anamaria Țanc, Floare Apostol Moldovan, Alex Mărtari, Ioan Pricop, Ana Asoltanei. Invitați speciali au fost: Ovidiu Purdea Someș, Georgiana Lobonț, Nicoleta Voica și Ionuț Fulea.

Primarul Sever Mureșan ne-a spus că se bucură de reușita celei de-a XII-a ediţii a sărbătorilor comunei Telciu: ”Mi-am dorit ca cetăţenii comunei, şi nu numai, să aibă parte de câteva zile în care să fie împreună şi să se distreze, să mai uite de problemele zilnice. În acelaşi timp, această sărbătoare este expresia recunoştinţei noastre, a Primăriei Telciu şi a Consiliului Local, faţă de concetăţenii noştri, care ne sunt mereu aproape. Am încercat să facem totul cât mai atractiv şi mă bucur că au venit la sărbătoarea noastră şi oameni de pe întreaga Vale a Sălăuţei și nu numai. E o sărbătoare de suflet, la care ţinem mult”.

Radu Sârbu

Categoria: EVENIMENT