MADR anunță BANII PENTRU MOTORINĂ!

MADR anunță BANII PENTRU MOTORINĂ!

Subvenția la motorină pentru fermieri! Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care este stabilită suma totală care este alocate în anul 2017 pentru motorină. Mai exact este vorba despre 349.425.000 lei, bani ce se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Ministerul Agriculturii argumentează în proiectul postat pe site-ul propriu că adoptarea actului normativ asigură resursele financiare și pentru plata sumelor aferente cantităților de motorină determinate cu acciză redusă pentru perioada 1 octombrie 2016 – 31 decembrie 2016.

De precizat că suma era deja cunoscută de fermieri întrucât Ministerul Agriculturii a mai comunicat-o recent dar noutatea este că s-a creat cadrul legislativ pentru ca sumele restante din 2016 să fie achitate.

Ministerul vrea ca fermierii să depună cererile lunar

O schimbare majoră față de sistemul ce funcționează în prezent și în care producătorilor agricoli li se cere să depună solicitarea la APIA doar o dată la trei luni, adică pentru fiecare trimestru al anului. Modificarea care îi va pune pe drum pe fermieri este încă în dezbatere publică și, se pare, a fost propusă fără ca agricultorii, beneficiarii acestui ajutor de stat, să fie consultați în această chestiune.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost postat un proiect de modificare a legislației prin care fermierii vor solicita de luna viitoare ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Mai exact, exceptând primul trimestru din acest an – ianuarie, februarie și martie, din aprilie începând, producătorii agricoli vor fi obligați să depună o cerere lunară la APIA dacă doresc să mai încaseze subvenția pentru carburant.

OFICIAL! MADR anunță BANII PENTRU MOTORINĂ!

Categoria: AGRICULTURA