Lupte politice pe contractul cu SC Supercom SA.

Lupte politice pe contractul  cu SC Supercom SA.

Şedinţa de Consiliu Judeţean, condusă bine astăzi de vicepreşedintele Vasile Puica, a avut şi momentul ei de “tensiune” politică. Concret, înainte de momentul votului penbtru proiectul care vizează mandatarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud să voteze în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Judeţul Bistriţa-Năsăud pentru aprobarea prelungirii Contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare cu Supercom, liberalul Ovidiu Florean s-a lansat la un nou atac la adresa preşedintelui Radu Moldovan

 

OVIDIU FLOREAN:”  Astăzi , în şedința de CJ preşedintele , a cerut mandat pentru a vota PENTRU prelungirea contractului cu Supercom . In județul Bistrița Năsăud , din 3 în 3 luni , se prelungeşte acest contract , sub diferite pretexte , fără licitație . Prețul nu e corect devreme ce nu s-a organizat licitatie ( neexistând cerere si ofertă ) şi e de vreo 3 ori mai mare decât cel practicat anterior de către Vitalia
. Atât de bine a gestionat Radu Moldovan managementul deşeurilor în județ încât ADI se judecă cu toată lumea ( şi cu Supercom si cu Vitalia ) . Procesele astea şi despăgubirile de milioane de euro invocate , se vor răsfrânge asupra consilierilor județeni ( prin răspundere solidară ) , care votează disciplinat tot ce îi convine laşului Radu Moldovan , el neasumându-şi absolut nimic şi sincronizându-şi plecarea la Bucureşti , cu data programării şedinței “.

 

Aşa cum era de aşteptat, preşedintele şedinţei, profesorul Vasile Puica i-a atras atenţia să facă asemenea gen de atacuri subcentură şi de-o asemenea duritate în prezenţa lui Radu Moldovan, nu în lipsa acestuia.

 

Proiectul de hotărâre a trecut cu ajutorul votului majorităţii.

 

Prelungirea contractului cu Supercom nu prevede şi creşterea tarifelor.  Sumele de bani  pe care populaţia le vor plăti în perioada următoare sunt următoarele:   în mediul urban tariful este de 9,9 lei/persoană/lună, de la 6,82 lei, în mediul rural tariful va fi de 3 lei/persană/lună, de la 2,95 lei, iar agenţii economici vor plăti 348 lei/tonă, de la 307 lei. De asemenea, primăriile au instituit taxa de salubrizare, întrucât administraţiile locale vor fi cele care vor plăti direct banii operatorului, bani pe care îi vor recupera ulterior de la cetăţeni.

 

 

 

 

 

 

Categoria: Administratie