Ludovic Orban vs Daniel Suciu: Atac direct – PSD a strâns toate cozile de topor

Ludovic Orban vs Daniel Suciu: Atac direct – PSD a strâns toate cozile de topor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut, în această seară, un scurt popas în Bistriţa, liderul liberal fiind în drum spre Maramureş. Aşa cum era de aşteptat, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu Biroul Politic Judeţean al PNL BN, după care s-a întâlnit cu presa.

Bine informat asupra situaţiei politice de la Bistriţa, Ludovic Orban l-a lăudat, in absentia, pe Traian Ogâgău şi a precizat că decizia Curţii de Apel Cluj demonstrează, încă o dată, corectitudinea justiţiei: „ Aş vrea să salut victoria PNL obţinută prin intermediul primarului Traian Ogâgău, în bătălia cu PSD, în tentativa pesediştilor de-a declanşa un pseudoreferendum pentru demiterea primarului nostru. Domnul Ogâgău este un primar serios, care are foarte multe proiecte, a căror materializare va aduce mult bine cetăţenilor din oraşul Sângeorz Băi”.

În acest context, Ludovic Orban, a sărit direct la beregata deputatului Daniel Suciu, precizând că în mare criză de oameni trebuie să se găsească PSD, „ dacă a ajuns lider de grup un deputat învins la alegerile locale de liberalul Traian Ogâgău. Acest lucru se va întâmpla peste tot în ţară în 2020, pentru că este evident un lucru – actualele partide de guvernământ au adunat toate cozile de topor, toate persoanele fără calificare, fără pregătire, instalându-i în fruntea Guvernului, a ministerelor, a agenţiilor, făcând praf administraţia publică din România”, a mai spus preşedintele PNL.

Reamintim că:

În aceste zile, Curtea de Apel Cluj a hotărât , în mod definitiv,  că procedura urmată de către Prefectul judeţului Bistriţa Năsăud pentru demiterea prin referendum a primarului oraşului  Sîngeorz – Băi este nelegală .

Iniţial, Tribunalul Bistriţa Năsăud a dispus  anularea Ordinului Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz – Băi, judeţul Bistriţa Năsăud.

Astfel,  Traian  Ogâgău a câştigat procesul privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru  demiterea acestuia.

În acest fel, instanţele de judecată au reţinut nelegalitatea actelor emise şi adoptate de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud în vederea organizării referendumului.
Traian Ogâgău a fost reprezentat  atât în faţa instanţei de judecată  cât şi în faţa Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local de către avocatul Gaftone George din cadrul Societăţii  civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone&Asociaţii.

Categoria: Politica