Ludovic Orban negociază cu parlamentari din PSD și ALDE căderea Guvernului Dăncilă

Ludovic Orban negociază cu parlamentari din PSD și ALDE căderea Guvernului Dăncilă

Prezent astăzi la Bistrița, unde este invitatul principal al organizațiilor de seniori din Regiunea de Nord-Vest, reunite într-o regională la Hotel Diana, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că moțiunea de cenzură urmează să fie depusă în jurul datei de 20 iunie.

El a vorbit și la Bistrița de faptul că există deja aprobat un text al moțiunii: ” Noi, negociem zilnic cu parlamentarii PSD și ALDE, mai ales că există nemulțumiri mari în rândurile PSD. Nu știm însă ce vor face acești parlamentari cu care am negociat, atunci când PSD le va interzice să își părăsească băncile, asta pentru a nu se duce la vot. Negocierile continuă și zilele următoare, în paralel cu lucrul la o schiță de guvernare și prezentarea candidatului de prim ministru, mai ales că data trecută ne-au atacat că nu există respectivul candidat. Așa cum se știe, cutuma PNL spune că președintele partidului este și viitorul premier, adică subsemnatul”, a spus Orban.

Întrebat dacă până la această oră s-a negociat și cu parlamentari bistrițeni aflați în arcul guvernamantal, Ludovic Orban nu a infirmat dar nici nu a confirmat acest lucru.

El a mărturisit şi că s-au purtat discuţii şi despre negocierilor privind susţinerea moţiunii de cenzură, însă a menţionat că semnăturile pentru document vor fi expuse atunci când se vor încheia aceste negocieri. Orban a declarat şi că deja au purtat negocieri cu parlamentarii din formaţiunea Pro România şi că e  încredinţat că aceştia vor susţine moţiunea de cenzură. ” În baza acestui text, vom discuta cu toţi ceilalţi parteneri care vor veni să susţină moţiunea de cenzură. Suntem deschişi la completarea acestui text, suntem deschişi la îmbunătăţirea, la introducerea de noi teme şi motive care să stea la baza moţiunii de cenzură. De asemenea, am stabilit ca şi calendar depunerea moţiunii de cenzură aproximativ în jurul datei de 20 iunie. Am discutat şi despre stadiul negocierilor şi mai ales de toate discuţiile şi întâlnirile pe care urmează să le avem în cursul acestei săptămâni”, a afirmat Ludovic Orban. Totodată, el s-a arătat încrezător, susţinâns în ciuda rateurilor anterioare că moţiunea de cenzură este „un instrument prin care vrem se poate pune punct acestei guvernări nocive pentru România.” Orban a precizat că în şedinţa BEx s-a discutat de principiu şi despre organizarea de proteste în fiecare judeţ din România în cursul procedurii de depunere a moţiunii de cenzură.

Categoria: EVENIMENT