Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este nemulțumit total de firmele care au câștigat licitația pe tronsonul 4 din Poarta Transilvaniei

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este nemulțumit total de firmele care au câștigat licitația pe  tronsonul 4 din Poarta Transilvaniei

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a confirmat faptul că lucrările de construcție la lotul 4, adică porțiunea de drum dintre – Ilva  Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare, trenează foarte mult, consecință a managementului defectuos și a proastei organizări de șantier a firmelor care au câștigat licitația: ” Avem probleme foarte mari cu Lotul 4 , cu compania care a câştigat licitaţia, şi care nu-şi face treaba. Din păcate, se lucrează foarte încet, spre deloc, procedurile sunt destul de complicate. Colegii mei au avut repetate discuţii cu managementul companiei. De fiecare dată primim promisiuni că vor lucra, dar de fiecare dată nu fac nimic sau spre nimic. Săptămâna trecută lucrau cu 4-5 oameni la un zid de sprijin. (..) Noi am făcut eforturi majore să aducem aceste fonduri, dar asta este situaţia cu anumite companii care nu-şi programează lucrările, nu-şi fac strategii”, a spus președintele  Moldovan.

Reamintim că:

Valoarea totală a proiectului de modernizare a DJ 172D Poarta Transilvaniei pe Loturile 2,3 și 4 se ridică la 110,4 milioane lei (24,3 milioane euro), finanțare venită prin Programul Operațional Regional (POR).

Pe Lotul 2 (lac Colibița – Bistrița Bârgăului – Prundu Bârgăului (intersecția cu DN17) – total 17,1 km, se va apuca de lucru asocierea dintre firmele Dimex Company, Explan și Viakon Drum. Termenul de execuție este de 2 ani și 2 luni, iar valoarea contractului e de 37,3 milioane lei (8,2 milioane euro).

Pe Lotul 3 (intersecția DN17/Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică), va lucra asocierea dintre Dimex Company și Star Comexim. Termenul de execuție e de 1 an și 9 luni, iar valoarea contractului se ridică la 34,3 milioane lei (7,5 milioane euro).

Pe Lotul 4 (Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei) va fi prezentă asocierea dintre Autotehnorom și OPR Asfalt. Termenul de execuție e de 2 ani, iar valoarea lucrărilor este de 38,8 milioane lei (8,5 milioane euro).

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT