LOVIT DE SOARTĂ ŞI DE BOLI, Radu Buta apelează la primarul Creţu

LOVIT DE SOARTĂ ŞI DE BOLI, Radu Buta apelează la primarul Creţu

Un bistriţean care locuieşte în ANL-urile din cartierul Viişoara suferă de foarte multe boli cronice. El respiră la ora actuală printr-un aparat , fiind imobilizat la pat. Radu Buta îl roagă pe primarul Ovidiu Teodor Creţu să îl ajute dată fiind situaţia în care se găseşte.  Radu Buta locuieşte împreună cu soţia sa într-o locuinţă din blocurile ANL din cartierul bistriţean Viişoara din anul 2014. Bărbatul în vârstă de 47 de ani, suferă de numeroase boli cronice şi are mai multe by passuri făcute pe inimă. Consecinţă a faptului că respectivele by passuri s-au înfundat, sângele din organismul lui Buta este oxigenat într-o proporţie de 20 la sută. Din aceste motive, omul respiră numai cu ajutorul unui aparat special.

 

Situaţia lui Radu Buta este cunoscută la nivelul primăriei Bistriţa. Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituţiei condusă de Ovidiu Creţu, Mihai Ruşti ne-a explicat că încheierea unui nou contract pentru spaţiul locativ respectiv este condiţionată de plata la zi a tuturor sumelor de bani pentru facilităţi: curent, apă rece, apă caldă şi gaze naturale.

 

Cu toate acestea, Radu Buta nu are voie să răcească, orice fel de grupă putând să-I fie fatală. Situaţia este cu atât mai disperată cu cât în casă nu există  gaze şi apă caldă.

 

Radu Buta poate fi găsit în blocul 95 C , la parter, apartament 2, cartier Viişoara.

Categoria: REPORTAJ