LIVIU TĂNASE: Vitalia nu mai ridică gunoaiele începând cu această dimineaţă. Este Supercom în cărţi pentru a lua locul Vitaliei?

LIVIU TĂNASE: Vitalia nu mai ridică gunoaiele începând cu această dimineaţă. Este Supercom în cărţi pentru a lua locul Vitaliei?

Directorul de comunicare al SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, LIviu Tănase a confirmat în urmă cu câteva minute faptul că firma pe care o reprezintă nu mai ridică deşeurile din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud.

” Este o situaţie de nedorit pentru nimeni, dar riscăm amenzi de 50 de mii de lei pe zi. Oricum nu mai avem bani şi nici nu ne permitem să facem muncă patriotică. Asta e! S-a terminat!”, a spus Tănase.

În ceea ce priveşte negocierile cu SC Supercom SRL, firma care face curăţeni în municipiul Bistriţa, Tănase a confirmat aceste negocieri, dar că a precizat că acestea au eşuat aseară.

” Suntem într-o nouă şedinţă. Vom vedea cu ce rezultate!”.

Va prelua Supercom activitatea de colectare?

S.C. Supercom S.A. Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate este deţinută de Ilie Ciuclea. Fost senator PSD în legislatura 2004-2008, în prezent vicepreşedinte al UNPR, deţine împreună cu familia firma de salubritate Supercom.

Ce scria FORBES despre această firmă?

„Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din Capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens. Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal. Din taxele percepute pentru ridicarea, transportul şi depozitarea pe 24 de ore, care se ridică la 54 de lei, Supercom ar fi încasat aproximativ 2 milioane de euro. Raportată la cifra de afaceri pe 2009, aceasta reprezintă aproximativ 7% din total. Grupul Supercom SA, condus de omul de afaceri Ilie Ionel Ciuclea, are 1.650 de salariaţi, 35.000 de contracte încheiate, o cifră de afaceri pe 2010 de 28,4 milioane de euro şi o marjă de profit de 7%.”

Categoria: EVENIMENT