LIVIU DRAGNEA se îmbracă mâine în straie populare

LIVIU DRAGNEA se îmbracă mâine în straie populare

Preşedintele Camerei deputaţilor, Liviu Dragnea va lua mâine parte la Năsăud la „Ziua Costumului Popular în Cartea Recordurilor” , acolo unde va fi prezent  şi un grup din judeţul Teleorman. El a confirmat în timpul conferinţei de presă de la Consiliul Judeţean că se va îmbrăca în straie populare.

El a mai spus că nu ştie încă ce costum va îmbrăca, dar: „Dacă am venit să ajutăm n-am venit cu mâna goală. Nici eu nu știu ce costum o să îmbrac. Nu e mare surpriză. Cea mai importantă semnificație o are ziua în sine, dincolo de record, pentru mine Ziua Costumului Popular înseamnă românism, ceea ce mi se pare foarte important într-o țară în care de câțiva ani de zile s-a încercat să ni se inoculeze ideea că dacă vorbești despre românism, despre patriotism, despre interesele românilor, ești anti european”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că a ţinut să onoreze invitaţia făcută de preşedintele Radu Moldovan: „Pentru că mi se pare o acțiune încărcată de foarte multe simboluri. Înseamnă mult pentru mine Ziua Costumului Popular, e vorba de tradiții, de obiceiuri. Nu mai e un secret pentru mulți că de o perioadă de timp se încearcă să ni se sugereze că nu prea mai sunt la modă obiceiurile, tradițiile românești și e bine să globalizăm și ceea ce am învățat de când eram mici, ceea ce am sărbătorit, ce am avut ca tradiții. Vin cu mare drag și cu foarte multă determinare la Năsăud”.

14 mai 2017 – Zi istorică pentru valorile culturale românești

Categoria: EVENIMENT