LIVIU DRAGNEA către parlamentarii PSD: Nu voi tolera, nu voi accepta absenţe de la serviciu.

LIVIU DRAGNEA către parlamentarii PSD: Nu voi tolera, nu voi accepta absenţe de la serviciu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a convocat prima şedinţă a grupurilor reunite ale deputaţilor şi senatorilor PSD pentru a le transmite, de faţă cu presa, că nu va accepta absenţe, deplasări externe şi nici alte privilegii pentru parlamentari. Niciunul dintre social-democraţi nu a îndrăznit să deschidă gura.

Vă felicit pe toţi şi vreau să înţelegeţi semnificaţia acestei demnităţi şi să nu uitaţi ceea ce aţi vorbit în campania electorală. Vreau să vă spun, cu toată prietenia, că nu sunt două perioade distincte – campania electorală, un anumit tip de comportament şi după alegeri comportamentul tradiţional. Tot ceea ce am spus eu, ce aţi spus dumneavoastră în campania electorală se va realiza începând cu anul viitor, după ce vom instala Guvernul şi după ce Parlamentul va intra efectiv în activitate. Aşa cum v-am spus atunci când am semnat listele, am semnat pentru fiecare dintre dumneavoastră. Nu voi tolera, nu voi accepta absenţe de la serviciu. 84% din Camera Deputaţilor şi 85% din Senat sunt nume noi. Dar şi pentru ceilalţi colegi mai vechi este valabil lucrul ăsta”, a precizat Liviu Dragnea, la şedinţa reunită a deputaţilor şi senatorilor PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că nu va aproba nicio deplasare externă în primele şase luni.

“Nu cred că a spus cineva sau careva dintre voi în această campanie să vă voteze oamenii ca să plecaţi prin nu ştiu ce ţări exotice la schimb de experienţă. Ţara este într-o situaţie extrem de nefericită, milioane de români care nu au bani, o ţară divizată, o ţară care are nevoie de creştere economică, sustenabilă şi de mai mulţi bani în buzunarele românilor, care are nevoie de un sistem de sănătate eficient, de un sistem educaţie performant, de infrastructură, de venituri decente, de pensii mai mari. Pentru asta, şi Guvernul şi Parlamentul trebuie să muncească. Eu, personal, nu cred că voi accepta vreo deplasare a vreunui coleg undeva cel puţin în primele şase luni de zile. Aţi candidat pentru Parlamentul României. Nu aţi candidat ca să mergeţi în alte ţări”, a completat Liviu Dragnea. Fără vacanţă Liviu Dragnea a mai anunţat că

PSD va mări perioada de lucru săptămânală a Parlamentului.

“De asemenea, vom mări perioada de lucru săptămânală a Parlamentului. Eu nu mai sunt de acord ca parlamentarii să vină luni după-amiază şi să plece marţi după prânz. Veţi pleca joi după-amiază. O să fiţi informaţi, în perioada imediat următoare, care este programul Parlamentului pe care îl vizăm. În week-end veţi avea într-adevăr activitate în teritoriu. Fiecare dintre dumneavoastră va trebui să prezinte atât la grup cât şi la partid ceea ce face măcar în ziua de vineri. Nu ştiu câte audienţe veţi face, dar vreau să continuaţi să mergeţi să vorbiţi cu oamenii. Nu sunteţi parlamentari pe persoană fizică”, a conchis preşedintele PSD.  Totodată, liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut  parlamentarilor să nu plece în nicio vacanţă în perioada următoare pentru ca, imediat după instalarea Guvernului, să voteze bugetul de stat pe anul 2017, până cel târziu în jurul datei de 15 ianuarie.

“În cee ce priveşte perioada următoare, nu vă angajaţi în nicio vacanţă pentru că sper ca foarte curând, foarte rapid, preşedintele să accepte propunerea noastră de prim-ministru, să o desemneze, să putem instala Guvernul săptămâna viitoare pentru a avea buget până cel mai târziu în jurul datei de 15 ianuarie”, le-a spus Liviu Dragnea senatorilor şi deputaţilor PSD, la şedinţa grupurilor reunite.

Citeste mai mult: adev.ro/oihja9

Categoria: Politica