Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, eliberat din PENITENCIARUL BISTRIŢA

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, eliberat din PENITENCIARUL BISTRIŢA

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru,  a fost  eliberat din Penitenciarul Bistriţa, după ce Judecătoria Bistriţa a acceptat cererea în acest sens. Comisia pentru eliberări condiţionate a acceptat solicitarea noastră de a-l pune în libertate pe Gregorian Bivolaru, aplicându-se reducerea pedepsei, de o treime, care se aplică persoanelor peste 60 de ani”, a spus avocatul lui Bivolaru, Aris Cupşa.

 Liderul MISA, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor, a fost încarcerat la Bistriţa la finele luni februarie. În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare. Iniţial, în aprilie 2012, magistraţii Tribunalului Sibiu l-au achitat pe Bivolaru. Gregorian Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie 2016 a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant. El a fost eliberat astăzi alături de alţi foşti colegi de detenţie, Bivolaru urcându-se într-o maşină  condusă de o fostă membră a MISA. Fostul guru a spus doar că nu va da statul în judecată şi că intenţionează să scrie mai multe cărţi.

 

 

Categoria: EVENIMENT