LIDERII LIBERALI BISTRŢENI AU DONAT SÂNGE

LIDERII LIBERALI BISTRŢENI AU DONAT SÂNGE

Astăzi, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, alături de Diana Morar, președinte al OFL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud, Beudean Jenor, secretar general adjunct al PNL Bistrița-Năsăud și Sorin Hangan, președintele organizației municipale PNL Bistrița, au participat la campania „Donăm Sânge salvezi o viață!” care se desfășoară la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița.

Liderii liberali nu numai ca au donat sânge pentru cei a căror viață uneori depinde de acest lucru, insă ei au donat și un televizor centrului din dorința de a crea un ambient mai plăcut în sala în care se efectuează procedura de donare. Tichetele de masă au fost și ele donate unei familii aflate în nevoie. Dorința de a face bine, și sănătatea sunt motivele declarate pentru gestul pe care l-au făcut. Numărul donatorilor de sânge din România este la jumătate față de media europeană, unde potrivit statisticilor, 4% din populație este donatoare, în vreme ce în țara noastră numai 2%.

PNL Bistrița-Năsăud, face un îndemn la adresa cetățenilor să viziteze Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița și să se lase pe mâna întregii echipe din cadrul acestui centru, un grup de profesioniști extrem de rapizi, eficienți și care vă asteaptă intr-o atmosferă prietenoasă și amabilă.

Sunt beneficii si pentru organism! Sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%. În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

De asemenea, binevoitorii vor beneficia și de urmatoarele bonusuri:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
    • O zi libera de la locul de munca, în ziua donării;
    • Decontarea cheltuielilor de transport comun;
    • O serie de analize de sânge gratuite în valoare de aproximativ 600 de lei (HIV, glicemia, determinare factor Rh, colesterol, magneziu,etc.)

 

 

 

Categoria: Politica