LIDERII ALDE BN, atac dur la adresa lui Grindeanu: E un sabotor !

LIDERII ALDE BN, atac dur la adresa lui Grindeanu: E un sabotor !

Liderii bistriţeni ai ALDE îl acuză pe Sorin Grindeanu de blocarea investiţiilor pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a codului civil dar şi a Fondului Naţional de Mediu. Au fost chestiuni premeditate, susţine preşedintele ALDE BN, Ioan Ţintean.

Liberal- democraţii bistriţeni s-au întâlnit astăzi cu presa pentru a-şi prezenta poziţiile faţă de criza guvernamentală şi politică izbucnită după scandalul izbucnit între premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ţintean susţine că ALDE îi reproşează lui Grindeanu faptul că ar fi blocat cu bună ştiinţă Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a codului civil dar şi a Fondului Naţional de Mediu.

Ioan Ţintean spune că liniştea din jurul Guvernului a fost una aparentă, nemulţumirile fiind tot mai multe cu privire la relaţia pe care premierul Grindeanu a avut-o cu miniştri ALDE: „Nu asta ar fi marea problemă, ci faptul că am observat cum premierul Grindeanu a încercat să saboteze proiectele Alianţei PSD-ALDE, iar pentru mine, asta e deja o certitudine”, spune Ţintean.

De altfel, liderul liberal-democrat bistriţean a dat şi câteva exemple concludente: „ Am avut numeroase semnale de alarmă că Sorin Grindeanu refuză sistematic să îşi pună semnătura pe noul Cod al funcţionarilor publici, cât mai ales pe ordinul care i-ar fi permis vicepremierului Sevil Shaidehh să deschidă finanţările pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală,  program blocat la această oră. Mai mult, avem o mare problemă pe care ne-a dezvăluit-o fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu de la Mediu care i-a cerut lui Grindeanu să semneze normele de aplicare care să explice cum anume  se aplică taxa de mediu impusă de Comisia Europeană ţărilor care nu au reuşit încă să găsească soluţii pentru sortarea deşeurilor, taxă care se ridică la suma de 80 de lei pe tonă”, a mai precizat Ioan Ţintean.

În opinia lui Ioan Ţintean, moţiunea de cenzură care va fi iniţiată de majoritatea PSD-ALDE va trece, iar Sorin Grindeanu va pleca acasă. Greutăţile vor începe abia din momentul în care partidele vor merge la consultări la preşedintele Klaus Iohnnis pentru desemnarea unui nou premier.

 

Categoria: Politica