LIBERALUL SORIN HANGAN AMENINŢĂ PRIMĂRIA CU PLÂNGERE PENALĂ

LIBERALUL SORIN HANGAN AMENINŢĂ PRIMĂRIA  CU PLÂNGERE PENALĂ

Consilierii liberali reacţionează la acuzele aduse de primarul Ovidiu Creţu, edilul susţinând faptul că au fugit înaintea votului pentru ridicarea şi transportarea deşeurilor menajere depozitate în zona Zăvoaie. Potrivit lui Sorin Hangan, primarul Creţu îşi bate joc de banii bistriţenilor.

„La acuzele formulate de către, vremelnicul primar al Bistriței, cum că noi, consilierii locali ai PNL, nu ne asumăm răspunderea unui vot negativ pentru transportul gunoaielor depozitate temporar din Zăvoaie, am urmatorul raspuns:

Domnule Primar, dumneavoastră in afara momentului în care conduceați, in regim de taxi, masina proprie, nu ați gestionat niciodată banii dumneavoastră. Spre deosebire de dumneavoastră eu, timp de mai bine de douăzeci de ani, la firma mea, a trebuit să chibzuiesc atent, orice cheltuială, pentru că gestionez banii mei si ai familiei mele. Această deosebire mă face sa fiu mult mai prudent și fără falsă modestie, mult mai chibzuit cu votul pe care-l dau pentru a cheltui banii concetățenilor mei. Din acest motiv nu puteam sa vă girez, sub nici o formă să riscați, dintr-o ambiție vecină cu fanatismul, peste 800.000 lei din banii bistrițenilor, doar pentru că nu ați avut ințelepciunea să acceptați modificarea unui biet articol, care ar fi redus riscul la zero. Modificarea despre care fac vorbire a fost acceptată chiar si de către cei de la Vitalia. Singurul care s-a opus, cu indârjire, doar pentru „amorul artei” sunteți dumneavoastră, cel care ar fi trebuit să fiți primul care să sesizați greșeala și să reduceți riscul ca orașul să piardă peste opt miliarde de lei. Pentru că sunteți „Toma Necredinciosul” și nu veți accepta niciodată că ați greșit, iată argumentele, voi fi scurt pentru a nu plictisi:
In articolul 5.1: ”Tariful in vigoare la data semnării contractului este cel aprobat prin HCJ nr. 57 / 15.04.2015, respectiv 42,82 lei/tona – hotărâre atacată de către Vitalia la Tribunalul Prahova in dosarul 4368/105/2015 cu termen de judecare in 23.10.2015.
În condițiile în care instanța va da caștig de cauză Societății Vitalia, municipalitatea va fi obligată să plătească un tarif majorat pentru depozitarea deșeurilor de 69,74 lei / tonă, adică vreo opt miliarde de lei vechi, în plus .
Propunerea de modificare pe care , personal , am propus-o în dezbateri și la ședința Consiliului Local din august a fost:
”Tariful de depozitare a deșeurilor transportate din Zăvoaie este cel stabilit în cadrul contractului de concesiune nr. 34/ 04.01.2013 , respectiv 42,82 lei/ tonă” , articol cu care a fost de acord , inclusiv Vitalia și care ar fi eliminat orice risc.
Dumneavoastră nu acceptați nici macar evidențele, dacă nu sunt creația dumneavoastă proprie. Din acest motiv m-am retras din sală la votul acestui act normativ. Iar daca, inevitabilul se va întampla, voi fi primul care voi sesiza organele în drept pentru a recupera prejudiciul creat, de la dumneavoastră și armata de ”yesmeni” care vă înconjoară”.

Categoria: Politica Locala