Liberalul Ioan Turc cere primarului Creţu să dea publicităţii devizul total al lucrărilor de la ştrandul CODRIŞOR

Liberalul Ioan Turc cere primarului Creţu să dea publicităţii devizul total al lucrărilor de la ştrandul CODRIŞOR


Deschiderea la jumătatea sezonului estival a Ştrandului Municipal “Codrişor” după ce firma Record a “topit” peste 1 milion de euro în lucrări de modernizare şi reabilitare, a mai răcorit puţin Bistriţa.

Cu toate acestea, la câteva zile distanţă de la inaugurare, numeroşi bistriţeni au postat pe reţelele de socializare poze dar şi comentarii cu privire la calitatea îndoielnică a acestor lucrări, dat fiind costul ridicat al acestora. De asemenea, mulţi dintre critici au ţinut să arate faptul că ştrandul nu s-a schimbat cu imic faţă de cel construit aici în anii 70 ai secolului trecut.

Nici preşedintele PNL BN, Ioan Turc nu a trecut indifferent faţă de aceste problem: “ Am fost prezent acum câteva zile la inaugurarea ştrandului municipal. Ştrandul are pentru mine şi pentru multi din generaţia mea o încărcătură aparte fiind un loc clasic al copilăriei şi al adolescenţei noastre. Probabil de aceea conducerea primariei a investit peste 1 milion de euro fără să schimbe aproape nimic! Privit, în mare, ştrandul arată ca în anii 70. Uitându-te analitic, poţi observa inovaţiile: un gard de lemn, un meschin loc de joaca pentru copii şi câteva panouri solare; desigur, instalaţia de filtrare a apei, de foarte multe sute de mii de euro e scumpă la vedere. Am fotografiat proaspăta investiţie siderat şi, primul impuls, a fost să postez totul, cu comentariile de rigoare. Am renunţat însă, pentru moment, dintr-o simplă curiozitate: voiam să văd mai întâi cum vor aprecia oamenii ce au primit, după doi ani, pentru 1 milion de euro. Presa, aşa cum mă aşteptam, a reacţionat prompt ; ceea ce mă bucură însă e faptul că tot mai mulţi oameni îşi spun opinia pertinent şi ferm. Oameni buni, singura putere care poate cenzura eficient imbecilitatea sau hoţia autorităţilor este forţa opiniei publice. Nu avem dreptul să înghiţim tăcuti toate mizeriile pe care o pseudoadministraţie ni le îndeasă cu forţa pe gât.
Le solicit d-lui primar, viceprimarilor şi administratorului oraşului să dea publicităţii devizul complet al lucrărilor efectuate la ştrandul municipal!”.

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica