Liberalul Ioan Turc : Am informații că primăria Bistrița ar fi distribuit conserve cu ton provenit din zone iradiate

Liberalul Ioan Turc : Am informații că primăria Bistrița ar fi distribuit conserve cu ton provenit din zone iradiate

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a vorbit într-o conferință de presă organizată la sediul partidului de faptul că, există informații care susțin faptul că, în cadrul programului  de acordare a unor ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate, ar fi fost  distribuite şi conserve cu ton, peşte pescuit din Oceanul Pacific, din zona infestată de accidentul de la centrala de la Fukushima.

 Ioan Turc: ” Întreb conducerea Primăriei Bistriţa dacă a distribuit astfel de conserve. Eu am astfel de informaţii. Dacă da, întreb conducerea Primăriei dacă cunoaşte aceste probleme ridicate la nivel european. Nu este o chestiune care se discută doar în România. În situaţia în care mai există stocuri cu conserve de ton din perimetrele menţionate, solicit conducerii primăriei să nu le mai distribuie şi să le înlocuiască cu alimente care nu dăunează sănătăţii oamenilor. Cunoscând modul de lucru a celor care condus Primăria, le recomand beneficiarilor de ajutoare să refuze conservele cu ton pe a căror etichetă este menţionat FAO cu acele numere”.

 Ioan Turc a mai precizat că este vorba de conservele cu ton, pescuit în anumite perimetre ale Oceanului Pacific, iradiat cu Cesiu 137 , în urma accidentului nuclear de la Fukushima: ” Nu recomand nimănui să cumpere astfel de conserve”, a conchis liderul liberal bistrițean.

Categoria: Politica