Liberalii merg în instanță cu primăria Bistrița. ”Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru modernizarea Pieţei Centrale va fi atacată în contecios”.

Liberalii merg în instanță cu primăria Bistrița. ”Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru modernizarea Pieţei Centrale va fi atacată în contecios”.

După de prim-vicepreședintele PNL BN, Stelian Dolha a cerut în numele partidului demisia prefectului Ovidiu Frenț, șefa organizației de femei, Diana Morar a confirmat faptul că va ataca în instanţa de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Bistriţa prin care a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Pieţei Centrale din Bistriţa.

Diana Morar: ” Vom ataca hotărârea privind aprobarea studiului de fezabilitate vizând proiectul de modenrizare a Pieţei Centrale în contencios administrativ, vizând aspecte de legalitate. Cel mai important aspect de legalitate vizează categoria de folosinţă a imobilului teren aflat în proprietate publică din jurul Bisericii Evanghelice. Este o neconcordanţă clară între datele care sunt în CF şi datele care există ca stare de fapt. Sunt mai multe legi incidente care obligă, începând cu anul 2011, municipalitatea să înregistreze în Registrul spaţiilor verzi acest spaţiu din jurul Bisericii Evanghelice”, a spus Morar.

 Ea a explicat faptul că,  Legea cadastrului, Legea 7/1996 obligă proprietarii imobilelor să ofere în timp real datele şi să actualizeze  permanent starea imobilului, ” iar aici categoria de folosinţă a imobilului nu corespunde cu realitatea, sens în care apreciem că nici studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic prin care s-a oferit soluţia de modernizare nu poate fi viabil, atâta timp cât are la bază un extras CF care nu este actualizat din 1930”, punctează Diana Morar.

Extrasul CF şi Certificatul de urbanism nu se corelează.

O spune Diana Morar, susținându-și în felul următor afirmația:” Primăria cheltuie bani prin Direcţia de Servicii Publice pentru amenajarea, plantarea şi replantarea acestui spaţiu verde. Ne lăudăm în fiecare an cu un rondou frumos de 106 mp din faţa Primăriei, dar în CF ne apare că există o clădire”, a precizat consilierul municipal.

Diana Morar  a menţionat că dacă hotărârea va fi atacată în instanţă, municipalitatea nu va mai fi eligibilă pe o finanţare europeană: ”  Bistriţa a ajuns ziua în care se taie natura şi se înlocuieşte cu betoan, chiar în zona zero, bistriţenii luându-şi rămas bun de la spaţiul verde şi rondoul cu flori”.

 

Precizăm faptul că primul demers către instanță  va fi formularea unei plângeri prealabile.

 

Categoria: Politica