Liberalii discută în această seară cifrele sondajului realizat la nivel naţional dar şi cercetările sociologice pentru judeţe. Surprize pentru Bistriţa-Năsăud!

Liberalii discută în această seară cifrele sondajului realizat la nivel naţional dar şi cercetările sociologice pentru judeţe. Surprize pentru Bistriţa-Năsăud!

Liderii liberali din teritoriu sunt convocaţi în această seară la Bucureşti pentru a discuta lui Ludovic Orban dar şi cu liderii centrali, rezultatele sondajului care s-a efectuat în ultima perioadă la nivel național, înaintea alegerilor europarlamentare. De asemenea, ei vor afla de la Orban cum stau în judeţele lor, PNL comandând sondaje pentru fiecare judeţ în parte. Cercetările sociologice au urmărit notorietatea unor lideri locali dar şi alcătuirea unui prim clasament pentru alegerile locale din 2020. Precizăm că respectiva cercetare sociologică a măsurat şi lideri politici proveniţi din alte partide.

La Bucureşti ar urma să ajungă preşedintele Ioan Turc dar şi prim-vicepreşedintele Stelian Dolha. Potrivit unor surse, cifrele care vizează numele candidaţilor posibili pentru Consiliul Judeţean sau primăria Bistriţa sunt destul de surprinzătoare.

Reamintim că:  Sondajul e făcut mai mult pentru alegerile europarlamentare. Conține poziționarea partidelor, și dorințele românilor. Pioritățile din sondaj, dorințele menționate de români vor fi mesajele PNL-ului în campania electorală”, spun surse din interiorul PNL.

Liberalii au făcut un sondaj la nivel naţional, costurile demersului fiind de 7.000 euro pe judeţ, banii fiind plătiţi 50% de filiala judeţeană, iar 50% de secretariatul general al partidului. Sondajul a costat în total până la 300.000 de euro.

Fiecare chestionar a costat 8 euro şi au fost intervievate între 700 şi 900 de persoane din fiecare judeţ al ţării, potrivit surselor din interiorul PNL.

Candidaţii PNL înscrişi în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019 sunt, printre alții, foştii lideri ai partidului Alina Gorghiu, Crin Antonescu şi Vasile Blaga. Pe listă figurează şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Liberalii l-au mandatat pe Ludovic Orban să aleagă numele candidatului care să fie în capul listei, însă propunerea va trebui votată în Biroul Național Politic al PNL.

 

Categoria: SONDAJE DE OPINIE