LGBT de Bistrița: Ramona Dinescu s-a căsătorit în Italia cu prietena sa, o brăileancă de 50 de ani

LGBT de Bistrița: Ramona Dinescu s-a căsătorit în Italia cu prietena sa, o brăileancă de 50 de ani

Cele două femei sunt împreună de 16 ani și s-au căsătorit oficial. Potrivit www.rotalianul.com, Liliana și Ramona sunt două românce care au emigrat din țara lor natală în căutarea unui trai mai bun iar povestea lor este similară cu cea a multor străini care și-au încercat norocul în Italia: „Am sosit în Sardinia acum zece ani” povestea Liliana anul trecut, „întâi a venit partenera mea, Ramona, care a găsit un loc de muncă și a început să lucreze ca asistentă medicală. O lună mai târziu am decis să o urmez și am venit și eu.”

Dar cele două nu sunt doar îndrăgostite una de cealaltă ci și de pământul care le-a primit cu brațele deschise: „Aici, în Nuoro, am găsit mulți prieteni. Orașul ăsta a devenit a doua mea casă și aici am decis să ne căsătorim.” Același lucru este valabil și pentru Ramona, care într-o fluentă limbă italiană își declară dragostea pentru insulă și pentru poporul său: „Am fost foarte bine primită aici”, subliniază Ramona.

Lili s-a născut la Brăila, în timp ce partenera sa, Ramona, vine din Transilvania, de la Bistrița. „În țara mea” – spune Lili – „din păcate, nu există încă nicio legislație care să permită căsătoriile homosexuale. Sper că și acolo se vor decide să facă acest pas spre civilizație cât mai curând posibil.”

Liliana Crăciun are 50 de ani şi este născută în Brăila, în timp ce Ramona Dinescu are 42 de ani, este asistentă medicală şi este din Bistrița. Cele două sunt împreună încă de când erau în România.

În Italia, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au fost legalizate  în 2016.

Categoria: EVENIMENT