LEONI a rămas fără director general? Ancheta privind frauda de 40 de milioane de euro ar fi ajuns la final

LEONI a rămas fără director general?  Ancheta privind frauda de 40 de milioane de euro ar fi ajuns la final

Marius Cotor, primul director român al companiei, se pare că va părăsi funcţia cu un an mai repede de finalul mandatului de manager care se încheia în 2018, Cotor fiind numit pe această funcţie în 2013. Discuţii despre demiterea directorului au apărut încă din toamnă, când nemţii au venit în vizită la fabrica din Bistriţa. Informaţia nu a fost confirmată oficial de către nemţii de la Leoni, însă, o parte din angajaţi au fost deja anunţaţi că se caută un alt director general, scrie adevărul.ro. Cotor  lucrează alături de nemţii de la Leoni încă de când au venit la Bistriţa, iar în momentul în care a fost promovat deja era manager în cadrul companiei.

Leoni Wiring Systems a fost înfiinţată în anul 1917 şi produce cabluri pentru industria auto şi nu numai. În total, Leoni are peste 75.000 de angajaţi în 32 de ţări din lume.La nivel european, Leoni se află pe primul loc în domeniul cablajelor auto, iar la nivel mondial pe locul 4. În România, compania a ajuns la 17.000 de angajaţi în trei locaţii: Arad, Bistriţa şi Piteşti. Doar la Bistriţa, Leoni are peste 6000 de angajaţi, în două unităţi de producţie. Leoni Wiring Systems Bistriţa, a raportat în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de lei, cu un câştig net de aproape 14 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

Reamintim faptul că Leoni Wiring Systems România, cu sediul principal în Bistriţa, a fost  implicată într-un scandal de proporţii în luna august 2016  după ce persoane necunoscute, deocamdată, au jefuit compania de circa 40 de milioane de euro. Banii au fost transferaţi în conturile unei firme de directoare financiară, care se pare că a căzut în plasa unor hackeri ce au clonat e-mailurile unor directori ai companiei, singurii în măsură să dea undă verde atunci când este vorba de transferuri de sume semnificative de bani în cadrul unor tranzacţii. Primele informaţii arată că banii ar fi ajuns în conturile unei firme din Cehia.

HACKERII, LEONI ŞI urmaşii bravului soldat Sveyk

Categoria: EVENIMENT