Legea ”Simionca” privind trecerile de cale ferată produce primele efecte

Legea ”Simionca” privind trecerile de cale ferată produce primele efecte

Completarea OUG nr.43/1997 privind regimul drumurilor, proiect legislativ care a legiferat tot ceea ce înseamnă căi ferate pe drumuri europene şi pe drumurile cu risc crescut de accidente. Potrivit amendamentului, toate trecerile la nivel cu calea ferată pe drumurile europene trebuie să aibă semnalizatoare luminoase, acustice şi bariere.

În acelaşi proiect am impus celor de la CFR ca toate trecerile la nivel cu cale ferată de pe drumurile europene sau de pe drumuri cu risc ridicat să fie curăţate cel puţin 150 metri la stânga şi dreapta centrului intersecţiei”, a explicat Ionuț Simionca.

Primul efect al legii este la Dej

O spune chiar deputatul Ionuț Simionca: ” M-am bucurat sa văd că legea mea, promulgată la 26.06.2018, produce efecte! La Dej au început lucrările pentru instalarea barierelor la trecerile la nivel cu calea ferată! Pe lângă faptul ca traficul va fi ușurat în întreaga țară, această lege va salva vieți omenești! Simt ca fac ce trebuie în Parlament! Și că fac diferența pentru bistrițeni, pentru români.
Aștept ca și administrațiile locale din Bistrita-Nasaud să facă toate demersurile pentru ca aceste bariere să fie instalate cât mai curând și la noi în județ.”.

Reamintim că propunerea legislativă prevede ca trecerile de nivel cu cale ferată de pe drumurile europene şi naţionale, cu grad ridicat de producere a accidentelor rutiere, să fie prevăzute cu bariere sau semibariere de către administratorul căii ferate. Mai mult, administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor prin curăţarea vegeraţiei la o distanţă de 150 m de intersecţie.

Iniţiativa deputatului Ionuț Simionca  a fost susținută de 101 deputați și senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare. Propunerea legislativă propune și sancțiuni pentru administratorii de căi ferate care nu îndeplinesc această obligație. Contextual, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată a urma să fie sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației, cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.

 

Categoria: Politica