LECHINȚA: 5 MILIOANE DE EURO PENTRU 7 PROIECTE

LECHINȚA: 5 MILIOANE DE EURO PENTRU 7 PROIECTE


Potrivit primarului comunei Lechința, Romeo ar fi vorba de un număr de șapte proiecte, investiția totală putând fi aproximată la 5 milioane de euro. Edilul Lechinței vorbește de proiecte care vizează infrastructura rutieră, cea de apă şi apă uzată, drumuri agricole, aşezăminte culturale, finanţate din fonduri europene –  prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, din fonduri guvernamentale – Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi cu cofinanţare de la bugetul local.

Despre ce proiecte este vorba?

Punctual, spune Romeo Florian, unul dintre cele mai importante proiecte este cadastrul general al comunei Lechința, investiție finanțată de către Guvernul României printr-un program pilot, o lucrare foarte necesară comunități noastre. Va fi un “moment zero” pentru tot ceea ce înseamnă, în zona intravilană, probleme de urbanism și în zona extravilană rezolvarea problemelor de posesie și proprietate”, explică primarul din Lechința.

De asemenea, Romeo Florian a mai prezentat încă alte șase proiecte care se derulează la această oră în Lechința: ”Reabilitare și modernizare Așezământ Cultural în localitatea Lechința, proiect finanțat de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții; Reabilitare și modernizare Cămin Cultural Sâniacob, lucrare finanțată din bugetul local al comunei Lechința; Infrastructura agricolă rutieră, proiect finanțat prin PNDR, aproximativ 9,5 km de drum asfaltat plus podul peste Valea Dipșei( Fizeș – Lechința ); Infrastructură rutieră în comunele Lechința și Galații Bistriței, prin ADI “Valea Dipșei”, proiect finanțat prin PNDR; Canalizare și stație de epurare a apelor uzate în localitatea Sângeorzul Nou, proiect finanțat de Guvernul României prin PNDL; Amenajare trotuare în localitatea Lechința, lucrare multianuală finanțată din bugetul local al comunei Lechința”.

”La aceste proiecte lucrăm acum și vor urma și alte lucrări importante de infrastructură mare care sunt în diferite faze de achiziție”, a conchis primarul comunei Lechința, Romeo Florian.

Categoria: Administratie