joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  La un an jumătate de la preluarea mandatului de manager , Gabriel Lazany și-a făcut bilanțul: ” La început, lucrurile nu au fost deloc roz”

  Must Read

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany a susținut astăzi o conferință de presă alături de medicii ”implicați” în cazul fetiței mușcată de un  câine și, care, nu ar fi fost tratată corect de dr. Livia Geambașu. Concluzia a fost una singură: medicul a acționat corect și conform uzanțelor. Cu toate acestea, Gabriel Lazany a anunțat că nu îi va mai prelungi contractul în 2019.

  Imediat după lămurirea subiectului respectiv, Gabriel Lazany, a făcut un scurt bilanț al perioadei de un an și jumătate trecută de la câștigarea mandatului de manager al SJU Bistrița.

  Gabriel Lazany: ” După ce am preluat managementul spitalului am început să văd puțin altfel lucrurile, să le iau pe rând, să le analizez pe sectoare. Lucrurile, să știți, nu erau foarte roz. Nu e niciun secret în a vă spune acest lucru. De exemplu, pe partea de personal medical, 24 la sută dintre medicii spitalului erau medici pensionari. Am citit legislație de specialitate, am pornit concursuri. Doar în ultimele două luni, cred că am angajat peste 15 medici tineri. În următoarele 6 luni cred că vor mai veni cel puțin încă 10”.

  Nu în ultimul rând, Lazany a punctat un lucru cât se poate de important – faptul că  în primele șase luni de la preluarea mandatului să plătească toate datoriile spitalului. ” Am renegociat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și am reușit să aducem venituri suplimentare. De exemplu, pe partea de spitalizare continuă vorbim de sume de peste un milion pe lună în plus, asta înseamnă peste 33 la sută față de contractul anterior. Banii respectivi i-am împărțit: o parte către deficitul de personal, o parte către creșterea calității actului medical”, a conchis Gabriel Lazany.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...

  RĂMĂȘIȚELE ZILEI: De la dialog la monolog și despre virusata comunicare. Respect pentru transparența lui Gabriel Lazany

  Suntem într-un fel de război, unul dur și cu foarte multe victime, din ce în ce mai...

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -