La sărbătorirea a 50 de ani, președintele Radu Moldovan a devenit cetățean de onoare al comunei Leșu

La sărbătorirea a 50 de ani, președintele Radu Moldovan a devenit cetățean de onoare al comunei Leșu

Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului interjudețean de foclor  ”Rapsodia trișcașilor”, manifestare deja tradițională a comunei administrate de Ioan Pop.

Decernarea titlului a avut loc pe scena festivalului, elevi ai școlii din localitate îmbrăcați în straie populare, oferindu-i președintelui Moldovan un tablolu pe care era inscripționată cifra ”50”. ”Laudatio” a fost citit chiar primarul Ioan Pop, și el îmbrăcat într-un costum popular specific văii Ilvelor.

Radu Moldovan: ” Astăzi am trăit una dintre cele mai frumoase clipe din viața mea: am primit din partea unor copilași minunați un tablou cu vârsta pe care o împlinesc azi și titlul de Cetățean de onoare al comunei Leșu! M-a emoționat foarte mult, m-a bucurat în egală măsură și m-a făcut să realizez că toate sacrificiile pe care le-am făcut de-a lungul vieții mele nu au fost în zadar! Faptul că dintr-o postură administrativă poți schimba în bine viața oamenilor simpli mi se pare cel mai frumos cadou pe care îl poți primi de la viață! Mulțumesc prieteni și oameni dragi din Leșu pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o azi”

Reamintim că Festivalul Interjudețean de Folclor ”Rapsodia trișcașilor”  a debutat sâmbătă, 15 septembrie, la primărie, acolo unde, în cadrul Cenaclului literar ”Anton Coșbuc”  au avut loc mai multe lansări de carte: Veronica Oșorheian, Elisabeta Lușcan, Ioana Precup și Antonia Olimpia Perseca. De asemenea, primaria din Leșu a premiat 50 de cupluri care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, cu diploma, flori și bani.

Formațiile care au evoluat pe scenă au fost  prezentate de Menuț Maximinian, jurnalist, om de radio şi televiziune, fiind vorba de : Ansamblul folcloric „Rapsodia Trișcașilor” – Leşu, alături de Mărioara Dragotă, Ansamblul folcloric „Plai de Romanați” – Dobrosloveni, Olt, Ansamblul folcloric „Învârtita Dorului” – Vaideeni, jud Vâlcea, Ansamblul folcloric „Flori dumitrene” – Dumitra, Ansamblul folcloric „Opincuța” Glodeni, Republica Moldova. Nu au lipsit de le eveniment, formațiile de fluierași din Leșu, Poiana Ilvei, Sângeorz-Bai, Prundu Bârgăului, Catina – Buzau, Jina și Sadu- Sibiu, Polovragi – Gorj, Vaideeni – Vâlcea, Hodac – Mureș, Glodeni – Republica Moldova, Tulnicaresele din Avram Iancu – Alba, Grupul folcloric „Șezatoarea Clujului”. Ansamblul folcloric „Plai de Romanați” – Olt,  Ansamblul folcloric „Arcanul” – Suceava și Ansamblul profesionist „DOR ROMÂNESC”.

 

Categoria: EVENIMENT