LA ORA 16:00 – LIDERII PSD SE REUNESC PENTRU A DECIDE: SUSPENDARE SAU UN NOU PREMIER- DÂNCU

LA ORA 16:00 – LIDERII PSD SE REUNESC PENTRU A DECIDE: SUSPENDARE SAU UN NOU PREMIER- DÂNCU

 Liderii organizaţiilor judeţene ale PSD se reunesc, la Bucureşti, să voteze o eventuală demarare a procedurii de suspendare a şefului statului sau nominalizarea lui Vasile Dâncu pentru funcția de premier. La ședință va fi prezent Radu Moldovan, dar și Doina Pană în calitatea sa de vicepreședinte al PSD.

VASILE DÂNCU SAU suspendarea

Social-democraţii sunt de părere că preşedintele Klaus Iohannis l-ar nominaliza prim-ministru pe Vasile Dîncu, actual vicepremier şi ministru al Dezvoltării regionale, au declarat surse de la vârful PSD pentru EVZ.

Avantajele lui Vasile Dîncu sunt că acesta este prieten cu preşedintele Liviu Dragnea şi are o imagine bună în cancelariile externe. O altă bilă albă în contul acestuia este apropierea sa de problemele Israelului, că fost membru într-o delegaţie europeană.

Marea bilă neagră a lui Vasile Dîncu este că filialele importante ale PSD din Muntenia şi Moldova nu sunt de acord cu nominalizarea acestuia. Un alt element sensibil pentru Vasile Dîncu este faptul că este profesor la facultatea SRI-ului, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din București.

Singura filială judeţeană PSD care îl susţine făţiş pe Vasile Dîncu este Bistriţa Năsăud. Liderul acesteia, Radu Moldovan, a spus recent că Vasile Dîncu „este capabil” să ocupe funcţia de premier şi nominalizarea sa ca premier PSD „ar fi un mare câştig şi pentru România”.

sursa: evenimentul zilei

Categoria: Politica