La Mulți Ani Beclean. Orașul de pe malul Someșului Mare sărbătorește 784 de ani de existență! Vânătoarea la ceaun, Ștefan Bănica Jr. și Compact sunt capetele de afiș ale următoarelor trei zile

La Mulți Ani Beclean. Orașul de pe malul Someșului Mare sărbătorește 784 de ani de existență! Vânătoarea la ceaun, Ștefan Bănica Jr. și Compact sunt capetele de afiș ale următoarelor trei zile

Nicolae Moldovan: Vă așteptăm cu bucurie în număr cât mai mare să participați la deschiderea oficială a Zilelor Becleanului. Ceremonia va avea loc vineri 28 Iunie, de la ora 12.00, la sediul Primăriei Beclean. La mulți ani, beclenari de pretutindeni! La mulți ani, Beclean!

Deschiderea oficială a zilelor orașului Beclean va avea loc vineri, 28 iunie, de a ora 12.00 în sediul primăriei, în orașul de pe malurile Someșului Mare fiind așteptate numeroase oficialități, mulți invitați dar, mai ales, cetățenii acestei urbe. Potrivit primarului Nicolae Moldovan, în cele trei zile de distracție, organzatorii vor pregăti evenimente speciale, atracția principală fiind ca de fiecare dată concertele din Piața Mare.

”Vor fi alături de noi la sărbătoarea orașului Ștefan Bănică Jr., Compact, Deepside Deejeys cu Nadir, Sylvia și DJ Ryno, trupa Big City și multe alte surprize. Vă aștept și pe dumneavoastră în număr cât mai mare să sărbătorim împreună. La mulți ani, Beclean!”, a conchis primarul Nicolae Moldovan.

Vânătoarea la ceaun cu  Sorin Gîrjan: Ești pofticios și lipsit de prejudecăți culinare? Vino sâmbătă la ”VÂNĂTOARE LA CEAUN”

 

Scriitorul și vânătorul dar, în primul rând, sufletul celei de-a VII-a ediții a Festivalului vânătoresc ”Vânătoare la Ceaun”, Sorin Gîrjan face o invitație specială tuturor celor care iubesc arta vânătorii pentru a veni sâmbătă, 29 iunie, la Băile Figa să afle cum gătesc vânătorii:

” Ai curiozitatea de a afla cum gătesc vânătorii?…cât suflet și ce mirodenii numai de ei știute pun într-un eveniment public care le promovează pasiunea?…cât de mult își iubesc câinii și ce pricepuți artizani sunt unii dintre ei?… La toate acestea vei găsi răspunsul potrivit participând sâmbătă 29 iunie 2019 la cea de-a VII-a ediție a Festivalului vânătoresc ”VÂNĂTOARE LA CEAUN” de la Băile Figa (Beclean / Jud. Bistrița-Năsăud). Un eveniment al cărui gust sigur nu-l vei uita!

Festivalul “Vânătoare la ceaun” adună de regulă an de an zeci de vânători profesioniști sau amatori din țară și din străinătate, cu toții întrecându-se în diferite competiții, menite să le aducă tuturor recunoaștere de breaslă, dar mai ales bună dispoziție: de la cei mai buni câini de vânătoare, la cel mai bun polonic de mâncare la ceaun.

De asemenea, mulți vânători își expun în cadrul festivalului unele dintre cele mai frumoase trofee.

Ce va fi pe 29 iunie: Concurs gastronomic vânătoresc / Promovarea unor rase de câini de vânătoare (Copoi Slovac, Copoi Alpin Dachsbracke și Brac German cu păr scurt) / Expoziții de trofee și artă cu tematică vânătorească (Fotografie), artizanat vânătoresc și concursuri tematice.

 

Categoria: EVENIMENT