La mitingul de la Bucureşti vor merge şi cei din ALDE Bistriţa-Năsăud. Radu Moldovan: „ Evident că voi participa la mitingul de sâmbătă!”.

La mitingul de la Bucureşti vor merge şi cei din ALDE Bistriţa-Năsăud. Radu Moldovan: „ Evident că voi participa la mitingul de sâmbătă!”.

Este mobilizare în organizaţiile PSD din ţară pentru mitingul care va avea loc sâmbătă la Bucureşti, mai mulţi lideri declarând că vor aduce mii de oameni să protesteze împotriva abuzurilor. Cei mai mulţi vor pleca din judeţul Olt, 10.00 de persoane. În ceea ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, PSD va merge la Bucureşti cu peste 2.000 de oameni, greutatea „găsirii” acestora dar şi transportul spre Capitală, revenind primarilor din cele două oraşe, Nicolae Moldovan, respectiv Mircea Romocea, dar şi edililor social-democraţi din marile comune bistriţene.

Contactat telefonic, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a confirmat prezenţa tuturor liderilor judeţeni ai acestei formaţiuni politice, dar şi a lui personal: „ Sigur că voi merge la Bucureşti pentru a participa la acest miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România”.

Trebuie spus că greul organizării revine primarului comunei Lechinţa, Romeo Florian, edilul ocupând şi funcţia de secretar executiv al PSD Bistriţa-Năsăud.

În acelaşi context, în această după-amiază, au avut loc mai multe şedinţe. Prima s-a desfăşurat la sediul ALDE, acolo fiind chemaţi toţi primarii dar şi liderii locali liberal-democraţi, aceştia urmând să se mobilizeze şi să ajungă şi ei la Bucureşti, evident, altături de mai mulţi membri sau simpatizanţi ALDE. A doua şedinţă a avut loc la sediul PSD, aici întâlnindu-se liderii organizaţiei municipale.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că mitingul împotriva abuzurilor va avea loc sâmbătă, ora 20.00, în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care „există o putere subterană care parazitează deciziile importante”.

„Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi acre vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse”, a declarat luni, după şedinţa PSD, Liviu Dragnea.

 

Categoria: EVENIMENT