La Bistriţa va exista un centru de radioterapie

La Bistriţa va exista un centru de radioterapie

Informaţia a fost confirmată chiar de preşedintele Consiliului Judeţean  Radu Moldovan. El  a declarat la deschiderea Zilelor Medicale Bistritene ca instituţia pe care o conduce în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Primăria Bistriţa va construi un centru de radioterapie la Bistrita pentru ca bolnavii de cancer sa nu mai fie nevoiti sa ia drumul Clujului, Muresului sau al altor centre medicale din tara pentru a se trata.
“Miercuri am primit confirmarea că Guvernul României va continua parteneriatul cu instituţia pe care o conduc în finalizarea blocului operator. Guvernul ne-a aprobat cei 2 milioane de euro cu care vom termina în vara acestui an, unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România cu opt săli de operaţie ultramoderne şi cu toate dotările”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Bistrita – Nasaud la deschiderea Zilelor Medicale Bistritene.
In ceea ce priveste centrul de radioterapie Emil Radu Moldovan a spus: “noi avem terenul, de la minister am primit promisiunea că ne vor sprijini cu aparatul şi eu sper ca Primăria Bistriţa să vină alături de noi cu construirea buncărului care are costuri foarte mari. Sunt betoane speciale cu grosimi foarte mari. Eu sper ca, într-un termen rezonabil, să avem acest centru de radioterapie pentru a veni în sprijinul oamenilor care au probleme”.

Reamintim că Zilele Medicale Bistriţene, au debutat la Bistrita miercuri, 20 aprilie,  în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene,  a zecilor de specialisti din domeniul medical. Evenimentul aflat la cea de-a VI-a ediţie se incheie vineri si este organizat de Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu mai multe organizaţii medicale.

 

Categoria: EVENIMENT