La 72 de ani este cercetat pentru luare de mită, fals şi înşelăciune

La 72 de ani este cercetat  pentru luare de mită, fals şi înşelăciune

Este vorba de un beclenar şi, care a fost cercetat într-un dosar penal, privind comiterea infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. În acest context, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție pe raza orașului Beclean, la domiciliul unui bărbat, de 72 ani, bănuit de comiterea faptelor. În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri utile cauzei.

A falsificat documente oficiale

Bărbatul, în calitate de reprezentant legal al unei societăți comerciale este cercetat pentru faptul că, în perioada 2006-2011, ar fi emis mai multe înscrisuri falsificate, care au fost utilizate pentru obținerea în mod necuvenit a unor indemnizații pentru creșterea copilului. Pentru emiterea acestor înscrisuri falsificate ar fi pretins și primit diferite sume de bani de la mai multe persoane.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 300 de mii de lei.

Față de bărbatul de 72 ani, parchetul a dispus reținerea pentru 19 ore. În aceeași cauză este cercetată pentru aceleași fapte și o femeie, de 59 ani, din Nușeni, față de care, la data de 06 iulie a.c., s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.

 

Categoria: EVENIMENT