JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD ŞI RADU MOLDOVAN, PREZENŢI LA ITB BERLIN

JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD ŞI RADU MOLDOVAN, PREZENŢI LA ITB BERLIN

E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin și Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, au deschis oficial evenimentul “Seara românească”, organizat la standul național de la ITB Berlin. Județ partener al Ministerului Turismului este, la această ediție a celui mai mare târg de turism din lume, Bistrița-Năsăud, scrie Felicia Szucs, consiler al Ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.

 

Bistriţa-Năsăud este judeţ partener al Ministerului Turismului la ITB Berlin, astfel că o delegaţie a administraţiei judeţene, dar şi a mediului de afaceri este prezentă la Berlin. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean,  Radu Moldovan, de consilierul Bogdan Gruia Ivan, la standul României vor fi creatorul popular Virginia Linul, dar şi reprezentanţi ai patronatului din turism (Coroana de Aur/Castel Dracula). De asemenea, în cadrul evenimentului vor susţine reprezentaţii Ansamblul „Dor Românesc” și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească, în stil rock, jazz și operă.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își vor prezenta ofertele și vor face cunoscute specialiștilor și publicului destinațiile turistice 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara. Standul României are o suprafață de 239 mp și este poziționat în Hala 7.2b, stand nr. 101 a, b din complexul expozițional care totalizează cca. 160.000 mp. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970.

Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit – ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la „Seara Romanească”, un eveniment care îi are ca amfitrioni pe E.S. Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Germania și Mircea Titus Dobre – ministrul Turismului.

Categoria: EVENIMENT