Judecătorii au respins contestaţiile PMP BN faţa de listele PNL

Judecătorii au respins contestaţiile PMP BN faţa de listele PNL

Două contestaţii au fost formulate de către Partidul Mişcarea Populară împotriva Partidului Naţional Liberal, pentru listele de la Camera Deputaţilor şi Senat. În faţa judecătorilor, juriştii PNL BN au susţinut că PMP BN, ca filială, nu avea calitate procesuală. Verdictul este unul singur: Tribunalul nu a admis constestaţiile PMP.

Explicaţia vine de la Simona Bozbici: “ E clar că juriștii PNL-ului județean sunt mai tari decât conducerea locală. De fapt sunt foarte buni. Ieri au avut idee deșteaptă care le-a salvat fundul șefilor fără experiență. Au susținut că PMP ca filială nu avea calitate procesuală atunci când le-au contestat listele pentru Senat. Pentru că în lege scrie ca au dreptul să conteste listele parlamentare: partidele și cetățenii cu drept de vot (articolul 59 din legea 208). Și au avut succes în fața judecătorilor, care n-au mai trebuit sa cerceteze dacă listele alea aveau sau nu semnătura originală a Alinei Gorghiu. Și uite așa au dres gafa conducatorilor locali care:
1. habar nu aveau că trebuie femei pe ambele liste, o prevedere susținută tocmai de presedinta lor națională și respectată de toți competitorii 2. s-au dus în ultima zi cu inregistrarea la BEJ, când e clar ca orice se poate întâmpla și nu mai ai timp de reactie și 3. au zburat dus-intors spre Bucuresti în două-trei ore.(???) Dacă ar fi binevoit să-și întrebe atunci juriștii, mai inteligenți decât ei, când au condus operațiunea listele, n-ar fi trecut prin așa ceva.
PS. Și dacă făcea contestația vreun PRM-ist ca cetatean? Avea dreptul? Avea

În momentul depunerii contestaţiilor, preşedintele PMP BN a spus următoarele:  „Am suspectat că depunerea dosarelor de candidatură pentru Senat şi Camera Deputaţilor nu s-a făcut conform prevederilor legale, cu documentele în original. Trebuiau două dosare în original şi două în copie, iar noi avem suspiciuni. Am avut termenul, noi am fost reprezentaţi de juristul Caius Cârcu, a venit şi PNL-ul cu avocat. Instanţa a rămas în pronunţare. Noi vrem să fim siguri că toţi competitorii respectă legea.”.

Categoria: EVENIMENT