Jandarmi ultragiați și amenințați la Șanț. Polițiștii năsăudeni confirmă ultrajul dar și nerespectarea regimului armelor și muniților

Jandarmi ultragiați și amenințați la Șanț. Polițiștii năsăudeni confirmă ultrajul dar și nerespectarea regimului armelor și muniților

Un nou scandal de ultraj și amenințări a izbucnit în Bistrița-Năsăud, acum fiind vorba de o patrulă de jandarmi chemată să intervină într-un presupus furt de lemne din aria protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

Din primele informații reiese faptul că șeful Ocolului Silvic Șanț, Nechita Jelu ar fi sunat pe 112 și a raportat un furt de lemne în aria protejată a Parcului Național Munții Rodnei. La fața locului a ajuns o patrulă a Jandarmeriei Montane

Ce s-a spus despre acest incident?

Faptul că presupușii făptăși, însoțiți și de un minor, ar fi amenințat cu arma oamenii legii, aceștia cedând în fața lor. Mai mult, jandarmii ar fi eliberat un minor de 16 ani, reținut în prealabil, după care hoții de lemne s-au făcut nevăzuți. Minorul de 16 ani a rămas în custodia polițiștilor care au preluat cazul și îi caută pe hoții de lemne.

Ce spun Jandarmii?

Conform declarațiilor purtătorului de cuvând al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, maior Georgeta Cășvan, jandarmii au fost într-adevăr amenințați verbal, înjurați și apostrofați de făptași, dar în niciun caz nu au fost amenințați cu arma, informațiile despre folosirea armelor fiind doar niște scenarii fără acoperire.

Se pare că jandarmii au auzit anumite zgomote în noapte care ar fi semănat cu împușcături sau pocnitori (petarde), acestea făcând parte din modul de operare al făptașilor pentru a speria și a intimida, dar nu s-a găsit deocamdată nici un glonț sau urmă de gloanțe, infirmând informația prin care jandarmii au fost amenințați în mod direct cu arma.

Ce spune IPJ Bistrița-Năsăud?

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție BN, Crina Sârb confimă incidentul: ” „Polițiștii de investigații criminale fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, uz de armă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori” .

Categoria: EVENIMENT