Iustian Muntean, primar Teaca: Implementăm în 2019 trei proiecte prin PNDL în valoare de 8 milioane de euro

Iustian Muntean, primar Teaca: Implementăm în 2019  trei proiecte prin PNDL în valoare de 8 milioane de euro

Primarul comunei Teaca, Iustian Muntean, a vorbit zilele trecute despre bugetul pe 2019 al UAT-ului pe care îl administrează dar și despre proiectele acestor ultimi doi an din mandatul 2016-2020: „Prin Programul de Dezvoltare Locală avem trei proiecte de circa 8 milioane euro. Reabilităm Unitatea Medico –Socială, lucrările sunt executate în proporţie de 50-60%, iar şcoala din Ocniţa este 90% terminată.     Pe partea de canalizare şi modernizarea a drumurilor de interes local, la Viile Tecii, Budurleni lucrările sunt în gata în proporţie de 60-70%”, a explicat Iustian  Muntean.

50% din bugetul pe 2019 merge la investiții

O confirmă Iustian Muntean:  ” 50% din bugetul comunei Teaca pentru anul 2019, care va fi adoptat în perioada următoare, va fi destinat lucrărilor de investiţii, fie că vorbim de fonduri europene, guvernamentale sau locale. Comuna noastră s-a dezvoltat în ultimii 10 ani datorită programelor prezentate, în special fostul Program SAPARD, primul program pe care l-am accesat, dar nu am iertat niciunul dintre programele care au fost lansate. Cred că în toate programele în care a fost eligibilă, Primăria Teaca a accesat proiecte. Şi acum, pe AFIR, avem ujn proiect pentru modernizarea drumurilor de interes local, în valoare de un milion de euro, lucrăm la drumuri agricole, Centrul de Informare Turistică este terminat. Am adus un utilaj prin GAL Progres Transilvan, un buldoexcavator pentru Primărie. Ce a fost de accesat, am accesat absolut tot”.

Proiecte în pregătire: se caută surse de finanțare

Iustian Muntean: ”Dacă vor mai fi proiecte, le vom accesa. Singura pată neagră a mea este Biserica Evanghelică din Teaca, construită în anii 1470, care se dărâmă sub ochii noştri, nu am reuşit să accesăm niciun program de finanţare. Oriunde am încercat am pierdut sume mari din bugetul Primăriei pentru avize, pentru expertize, pentru absolut tot, dar parcă e blestemată să nu se reabiliteze biserica. Dar nu ne dăm bătuţi, acum încercăm şi prin fonduri norvegiene de la Ministerul Culturii. Să sperăm că prin granturile care sunt acolo vom primi o finanţare pentru biserică”, aconchis  interlocutorul nostru.

 

 

 

 

Categoria: Administratie