miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  ISU: PROTECȚIA CIVILĂ LA CEAS ANIVERSAR : 4 cadre militare au fost ridicate în grad

  Must Read

  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 87 aniversare a “Zilei Protecţiei Civile din România”, la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bistrița” al judeţului Bistrița se organizează o serie de activităţi și competiții sportive.

   În data de 4 martie, se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din istoria modernă a României, de 7,2 pe Richter. Atunci, peste 1.500 de oameni au murit, 11 mii de persoane au fost rănite, iar alte câteva mii au rămas pe drumuri.

  În anul 2015, IGSU a lansat Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, cu scopul principal de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. Având în vedere că o mare parte a populaţiei este vulnerabilă în cazul producerii unui cutremur, consecinţele unui astfel de eveniment impredictibil, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare cetăţean înţelege să se pregătească şi să se comporte corect într-o astfel de situaţie.

  Astfel, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism. 

  În cadrul activităților sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

  Totodată, la sediul nostru în data de 28 februarie, începând cu ora 09:00, a avut loc un ceremonial militar în cadrul căruia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad următoarele cadre militare: în gradul de locotenent colonel – maior Sodoleanu Cristian, în gradul de maistru militar cls. A I-A – maistru miltar cls. A II-A Bălan Gabriel, în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Breșfelian Mihaela și plutonier adjutant Palage Ioan.

  Dezideratul nostru este orientat spre informarea şi educarea populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită în orice situație de urgență.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -