IRONII SOCIAL-DEMOCRATE şi Paşalâcul Turcului

IRONII SOCIAL-DEMOCRATE şi Paşalâcul Turcului

Senatorul Ioan Deneş a ironizat astăzi eforturile pe care le fac liberalii pentru introducerea şi reuşita moţiunii de cenzură. Parlamentarul social-democrat spune că moţiunile simple sunt semnate de vreo 50 de senatori dar sunt votate doar de 30 dintre aceştia, în funcţie de programul de somn al fiecăruia dintre ei.

Ironiile senatorului PSD de Beclean au avut drept ţintă marile promisiuni făcut de liberali privind demiterea Guvernului Ponta prin intermediul unei moţiuni de cenzură. El spune că liberalii sunt atât de ipocriţi încât nu votează nici măcar propriile moţiuni. Potrivit celor spuse de Ioan Deneş, PNL a renunţat la marea moţiune care ar trebui să dea jos actualul Executiv , axându-se pe moţiunile simple, însă fără efect: „”PNL promitea românilor cu mare pompă că va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului, însă după ce s-au numărat mai prin plen, mai pe holuri, au constatat că n-ar avea nicio izbândă o astfel de moţiune şi drept urmare, cum îi caracterizează foarte multă demagogie şi ipocrizie, ce s-au gândit? Să facă un abonament la moţiuni simple. Este a treia moţiune simplă succesivă, au început cu Ministerul Muncii, au continuat cu secera lui Daniel Constantin şi ciocanul lui Victor Ponta în ceea ce priveşte agricultura, urmează sănătatea. Sunt semnate de vreo 55 de parlamentari PNL, dar de votat votează vreo 35, în funcţie de cum reuşesc să se trezească şi să vină la serviciu”.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, sâmbătă, la Piteşti, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenţă.

Cu toate acestea, Deneş a mai creionat în aceleaşi tuşe comice, situaţia din interiorul PNL BN după stenograme. Fără a pomenii vreun nume, el arătând doar că e vorba de unul din cei doi co-preşedinţi ai PNL BN, Deneş a spus următoarele: “Nu mai era mult şi unul dintre copreşedinţii PNL BN se transforma în paşalâcul turcului”.
Concluzia o trage tot Ioan Deneş: “Într-un orizont de aşteptare scurt, anul acesta, unii dintre aceşti politicieni care n-au înţeles cum trebuie făcută politica unui partid de opoziţie, şi fac referire la PNL Bistriţa-Năsăud, vor deveni atât de mici, chiar mai mici decât va fi TVA-ul la alimente începând din 1 iunie”.

Categoria: Politica Locala