IPS Andrei Andreicuț și mai mulți politicieni bistrițeni au fost prezenți sâmbătă la Fântânița

IPS Andrei Andreicuț și mai mulți politicieni bistrițeni au fost prezenți sâmbătă la Fântânița


IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a fost prezent sâmbătă, 6 mai, în satul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie. Alături de un sobor de preoți din care nu a lipsit protopopul de Beclean, părintele Zinveliu, înaltul prelat a resfințit biserica din satul Fântânița  și a binecuvântat totodată Monumentul Eroilor ridicat în localitate. La eveniment a fost invitat și vicepreședintele CJ BN, Vasile Puica, care, a citit și mesajul președintelui Radu Moldovan.

Primarul comunei Miceștii de Câmpie, Ioan Becan ne-a spus că a făcut ceea ce trebuia făcut de mai multă vreme și că satul Fântînița nu a avut un asemenea oaspete de seamă, făcănd referire la IPS Andrei Andreicuț.

De la sfințire nu a lipsit nici deputatul PSD Daniel Suciu, acestea scriind și pe pagina sa de facebook: ” Nu puteam lipsi de la un eveniment cu triplă semnificație în comuna natală a tatălui meu. Bisericuța din Fântânița a fost resfințită, a fost inaugurat monumentul eroilor din același sat și i-am revăzut împreună pe ultimii trei preoți care au slujit în Micești, încă de când eram copil și mergeam cu bunica la biserică. Ștefan Tonțian, Alexandru Brici și Toader Grigore au slujit astăzi împreună, spre marea bucurie a tuturor celor prezenți. A fost o zi de suflet, încununată de slujba arhierească oficiată de IPS Andrei Andreicuț, prima de asemenea anvergură în acest sat mic al câmpiei. I-am promis preotului Ștefan Tonțian că voi participa și mă bucur că am putut să fiu alături de ei. Și îi mulțumesc din suflet Mitropolitului Andrei că a făcut o bucurie unei văduve credincioase, binecuvântându-i casa și fruntea… bunicii mele, Victoria”.

De asemenea, la Fântânița au fost prezenți o parte din liderii PNL BN: președintele Ioan Turc, deputatul Robert Sighiartău, dar și alți liberali, Ioan Becan fiind ale primar pe listele acestei formațiuni politice în iunie 2016.

Ceremonialul militar a fost asigurat de militari din cadrul Batalionului 812 din Bistrița.

Categoria: EVENIMENT